Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Barack Obama atrage atenția: Vor avea de suferit şi alţi oameni dacă va persista actualul climat politic

Agerpres
Barack Obama

Fostul preşedinte american democrat Barack Obama a atras atenţia că ''şi alţi oameni vor mai avea de suferit'' dacă actualul climat politic din SUA nu se va schimba, după ce soţul preşedintei Camerei Reprezentanţilor a fost atacat de un bărbat cu un ciocan, relatează Reuters.

Un bărbat de 42 de ani a fost inculpat pentru că a pătruns în casa lui Nancy Pelosi vineri şi, în absenţa acesteia, l-a atacat pe soţul ei, Paul Pelosi, în vârstă de 82 de ani, fracturându-i craniul şi producându-i şi alte răni. Suspectul a pledat nevinovat la acuzaţia de tentativă de omor şi la alte capete de acuzare.

În timpul unui eveniment de campanie pentru candidaţii democraţi din statul Nevada, fostul preşedinte a spus că a vorbit recent cu Paul Pelosi şi că acesta "va fi bine".

Însă Obama şi-a exprimat o îngrijorare profundă în legătură cu "erodarea normelor de civilizaţie şi democratice de bază", într-o ţară unde susţinătorii fostului preşedinte republican Donald Trump au luat cu asalt Capitoliul într-o încercare de a răsturna rezultatele alegerilor din 2020.

"Obiceiul tot mai răspândit de a-i demoniza pe oponenţii politici creează un climat periculos", a spus Obama, dând vina pe aleşii care nu resping violenţa, nu o iau în serios sau inflamează situaţia cu o retorică bazată pe ură.

"Dacă vom crea un astfel de mediu, atunci mai mulţi oameni vor avea de suferit", a declarat el.

Obama s-a aflat în Las Vegas pentru a-i susţine pe candidaţii care sunt într-o cursă extrem de strânsă pentru Senatul SUA şi pentru postul de guvernator înaintea alegerilor de la 8 noiembrie. El a sprijinit de asemenea candidaţi şi mai slab plasaţi în cursa pentru Congres sau postul de procuror general al statului.

Fostul preşedinte, care a avut două mandate, încheiate în 2017, rămâne cea mai populară figură a Partidului Democrat şi a participat deja la evenimente de campanie în Wisconsin, Michigan şi Georgia.

Turneul lui Obama va continua miercuri în Arizona şi sâmbătă în Pennsylvania, alte două state unde cursa pentru posturile de guvernator şi senator este strânsă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.