Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Barack Obama le-a pus gând rău teroriștilor: 'Distrugerea SI rămâne prioritatea mea numărul 1'

obama

Preşedintele american, Barack Obama, a afirmat marţi că "distrugerea" grupării Statul Islamic (SI) rămâne "prioritatea sa numărul unu", subliniind că jihadiştii continuă să piardă teren în Irak şi Siria, scrie AFP, citată de Agerpres

"Continuăm să slăbim conducerea lor, resursele lor financiare, infrastructurile lor. Vom merge pe urmele lor şi îi vom învinge", a declarat Barack Obama în deschiderea unei reuniuni, la Casa Albă, la care au participat cei mai înalţi responsabili militari americani. 

"Cum am văzut în Turcia şi în Belgia, SI are în continuare capacitatea de a lansa atacuri teroriste serioase", a recunoscut el, înainte de a insista asupra voinţei de a intensifica eforturile angajate de coaliţia internaţională. 

"Acţionăm pentru intensificarea campaniei împotriva SI", a explicat Barack Obama. 

"Distrugerea SI rămâne prioritatea mea numărul unu. Nu este numai o operaţiune militară, dar şi un efort real în termeni de diplomaţie şi servicii de informaţii", a mai afirmat preşedintele Statelor Unite care era înconjurat de secretarul Apărării, Ashton Carter, de şeful statului-major interarme, generalul Joe Dunford, şi de puternicele comandamente regionale ale armatei americane. 

O coaliţie internaţională condusă de Washington desfăşoară din septembrie 2014 lovituri aeriene împotriva SI în Siria şi Irak, în paralel cu operaţiunile armatei siriene şi aliatului ei rus contra jihadiştilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.