Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Barack Obama nu se va întâlni cu Fidel Castro în Cuba

abcnews.com
barack obama

Preşedintele SUA, Barack Obama, nu are prevăzută o întâlnire cu fostul preşedinte cubanez Fidel Castro cu ocazia vizitei la Havana a liderului american, prevăzută pentru 21-22 martie, a anunţat joi Casa Albă, citată de AFP. 'Nu mă aştept să aibă o întâlnire cu Fidel Castro', a declarat Ben Rhodes, consilier al liderului de la Casa Albă.

La Havana, Obama se va întâlni cu actualul preşedinte Raul Castro, dar şi cu disidenţi cubanezi. Pe agenda discuţiilor cu autorităţile cubaneze vor figura situaţia drepturilor omului în Cuba şi a imigranţilor cubanezi din SUA, schimburile comerciale dintre cele două ţări şi centrul de detenţie militar american de la Guantanamo. Barack Obama, a anunţat joi că se va deplasa în Cuba împreună cu soţia sa, Michelle, pe 21 şi 22 martie, după care va vizita Argentina pe 23 şi 24 martie, unde se va întâlni cu noul preşedinte Mauricio Macri.

Ultima vizită a unui preşedinte american în exerciţiu pe insulă datează din 1928, când lider la Casa Albă era Calvin Coolidge. Deplasându-se la Havana, Barack Obama, al cărui mandat se termină în mai puţin de un an, va deveni şi primul preşedinte american care păşeşte pe sol cubanez de la revoluţia castristă din 1959. SUA au rupt relaţiile cu Cuba în anul 1961 în timpul Războiului Rece şi au impus un embargou asupra insulei. După anunţul privind apropierea între Washington şi Havana din decembrie 2014, cele două ţări şi-au restabilit relaţiile diplomatice în iulie 2015. Secretarul de stat american John Kerry s-a deplasat la Havana în luna august pentru a redeschide ambasada americană, anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.