Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Barack Obama spune de ce SUA au bombardat un nou stat: 'E în interesul nostru și al aliaților'

barack obama nato

Preşedintele SUA, Barack Obama, a apreciat marţi că loviturile aeriene lansate de forţele americane împotriva grupării jihadiste Stat Islamic (SI) la Sirte, în Libia, sunt în interesul securităţii ţării sale şi a aliaţilor europeni, relatează AFP.

'Este în interesul securităţii naţionale a SUA, în lupta noastră împotriva SI, să facem astfel încât forţele libiene să-şi poată termina treaba', a declarat preşedintele Obama în cursul unei conferinţe de presă la Casa Albă.

Citește și: E transsexual la doar 5 ani: Băiețelul care a devenit, în acte, fetiță

'Noi cooperăm cu forţele libiene pentru a ne asigura că SI nu are un loc puternic în Libia', a subliniat preşedintele american.

Forţele proguvernamentale libiene au avansat marţi în centrul oraşului Sirte, principalul fief al grupării SI în Libia, la 450 km est de capitala Tripoli, crescând presiunea asupra jihadiştilor vizaţi de loviturile forţelor americane.

Citește și: Telefonul afectează fertilitatea bărbatului: Ultimul studiu despre infertilitatea masculină

Avioanele de luptă americane au efectuat luni primele raiduri împotriva unor poziţii ale SI la Sirte la cererea guvernului de uniune naţională (GNA), ale cărui forţe luptă să recâştige controlul asupra bastionului jihadist.

Obama a reafirmat că aceste bombardamente aeriene au fost decise şi puse în aplicare "la cererea guvernului libian'. Preşedintele Obama, care a autorizat luni aceste prime raiduri asupra Sirte, a subliniat că nu numai SUA '(...) ci şi europenii şi alte ţări din lume' au 'un mare interes să vadă Libia stabilizată'.

Citește și: Șeful de la Twitter spune de ce nu a blocat niciodată pe nimeni

'Această lipsă a stabilităţii a contribuit la alimentarea unor dificultăţi precum criza migratorie în Europa şi tragediile umanitare pe mare între Libia şi Europa', a adăugat preşedintele Obama citat de agerpres.ro.

Citește și: Cum să fii fericit: Etapele oferite de oamenii de știință

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.