Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Baraj pentru Victor Ponta: 10 întrebări pentru premier

victor ponta dna

Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi a afirmat că liberalii nu se dezic de prevederile din Codul Fiscal, dar că premierul Victor Ponta a eşuat în a propune măsuri pentru a compensa veniturile lipsă generate de măsurile din noul Cod Fiscal, aşa cum i s-a solicitat. Drept urmare, Raeţchi a formulat 10 întrebări pentru premierul Ponta, în contextul dezbaterii privind reexaminarea Codului Fiscal.

Citește și: INFORMAȚIA zilei: UNPR nu îl mai susține pe Ponta la o nouă moțiune! Premierul DEMISIONEAZĂ

„Victor Ponta nu a făcut nimic pentru a pregăti aplicarea prevederilor din noul Cod, aşa cum trebuia să procedeze, pentru că ştie că nu el urmează să implementeze aceste măsuri şi că va pierde în curând Puterea. În plus, nu avea când să se mai ocupe de economie, în condiţiile în care era prea ocupat să fugă de justiţie sau să se pregătească şi să se prezinte în faţa DNA.

Citește și: Cel mai dur atac la Președinte: Ne cere să strângem cureaua, iar pentru el și nevastă-sa vrea lux

În contextul discuţiei despre Codul Fiscal, am formulat 10 întrebări elementare pentru premierul Ponta:

1. Concret, care sunt măsurile luate de guvernul Ponta pentru a pregăti aplicarea noului Cod Fiscal? De ce nu a arătat Guvernul cum va compensa veniturile lipsă?

2. Dacă România are un Executiv atât de performant precum pretindeţi, atunci cum se explică faptul că, potrivit raportului anual al World Economic Forum, România se clasează pe locul 101 din 144 în privinţa eficienţei Guvernului, după state precum Burkina Faso, Mozambic, Tanzania şi Uganda?

Citește și: Ioana Petrescu revine: Ce e-mailuri își trimitea cu Victor Ponta când era în America

3. Nu vi se pare îngrijorător faptul că dacă noul Cod Fiscal va fi aplicat, deficitul va ajunge la 3% din PIB, în condiţiile în care ţinta de deficit asumată împreună cu oficialii europeni este de 1,2% din PIB în 2016?

4. Se repetă povestea de la construirea bugetulului pe 2015, amânat în mod nepermis, când speraţi, în campania pentru prezidenţiale, că alt premier va face bugetul? Acum ştiţi că nu trebuie să găsiţi fondurile necesare pentru aplicarea Codului Fiscal pentru că zilele în fruntea Executivului sunt numărate şi lăsaţi tot greul pe cetăţenii români şi pe viitorul guvern PNL.

5. Cum aveţi de gând să susţineţi măsurile din noul Cod Fiscal în faţa liderilor europeni în condiţiile în care problemele cu legea pe care le aveţi vă afectează nu doar propria credibilitate, dar şi pe cea a României?

6. Puteţi să asumaţi în scris că noile măsuri ale Codului Fiscal nu sunt reversibile şi că acestea pot fi susţinute pe termen lung de bugetul de stat?

7. Care sunt costurile estimate ale reintroducerii pensiilor speciale pentru parlamentari, măsură susţinută de PSD?

8. Giraţi minciuna ministrului de Finanţe, Eugen Teodorovici, care a afirmat că a obţinut acordul partenerilor europeni pe noul Cod Fiscal, pentru ca doar la câteva ore distanţă vicepreşedintele Comisiei Europene să critice aceste măsuri, spunând că acestea vor conduce la o creştere rapidă a deficitului bugetar?

9. Ce a făcut guvernul Ponta pentru a reduce datoriile companiilor de stat, în condiţiile în care în 2014 companiile de stat au avut datorii cât jumătate din cifra de afaceri generată de acestea şi un nivel al datoriilor la buget de aproape 11 miliarde lei, adică aproximativ jumătate din totalul datoriilor?

10. În condiţiile în care se discută despre mărirea salariilor bugetarilor după rectificarea bugetară de la finalul lunii iulie, care este impactul economic estimat al acestei măsuri?

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.