Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ioana Petrescu revine: Ce e-mailuri își trimitea cu Victor Ponta când era în America

Ioana Petrescu

Ioana Petrescu a fost, o vreme, cea mai tânără ocupantă a funcției de ministru al Finanțelor. Ioana Petrescu a ocupat functia de ministru al Finantelor in perioada martie – decembrie 2014. In prezent ea este consilier al premierului Victor Ponta si, totodata, seful Guvernului la conducerea Consiliului pentru aplicarea politicii in domeniul ajutorului de stat.

Citește și: Ipoteză INCEDIARĂ: Codul Fiscal, începutul sfârșitului pentru Iohannis. Cum îl salvează pe Ponta

Intoarsa in Romania acum trei ani pentru “a nu oferi doar sfaturi de la distanta” premierului, tanara Ioana Petrescu, vorbeste despre cum a fost recrutata de Victor Ponta.

Dupa ce a terminat liceul Mihai Viteazul din Bucuresti, Ioana Petrescu a plecat la studii in SUA, obtinand o licenta in economie si matematica la Wellesley College si un doctorat si masterat in economie la Universitatea Harvard.

Citește și: EXCLUSIV Mărturia martorului sub acoperire din dosarul lui Sebastian Ghiță: Victor Ponta, implicat

“M-am dus fara sa stiu pe nimeni in State, pur si simplu am aplicat si am obtinut o bursa acolo. Nu am o famile cu ‘traditie’ in finante, parintii sunt ingineri de profesie. Am vrut sa fac ceva diferit si sa lucrez in domeniul economic. Daca as fi facut studiile in Romania cred ca as fi urmat o cariera in medicina”, mentioneaza Ioana Petrescu.

Citește și: Marian Vanghelie a EXPLODAT: Vorbește despre DESPĂRȚIREA de Oana Mizil

Dupa finalizarea studiilor, Ioana Petrescu a ocupat functia de profesor de economie in cadrul Facultatii de Politici Publice de la Universitatea Maryland, iar apoi a lucrat pentru American Enterprise Institute (AEI).“Pe Victor Ponta l-am intalnit la Washington, in februarie 2012, cand inca nu era premier. Am participat la o intalnire cu mai multi economisti la American Enterprise Institute, unde am avut ocazia sa discutam si unde i-am spus mai multe lucruri… unele care i-au placut, iar altele poate mai putin placute. Am pastrat ulterior legatura si purtam discutii pe diferite subiecte economice, insa de la departare nu poti sa faci mare lucru. Mi-am dat seama ca daca vreau sa realizez ceva nu puteam sa fac asta din SUA, asa ca m-am hotarat sa ma intorc in tara”, isi aminteste Ioana Petrescu, care adauga faptul ca Victor Ponta nu i-a propus initial nicio functie oficiala.

Citește și: Stelian Tănase îl rupe pe Victor Ponta: Un maimuțoi securist și belicos

“Nu am vorbit despre o functie concreta, mi-a spus doar ca ar vrea sa lucrez pentru el. Cand in final m-am hotarat sa ma intorc in tara, mi-a propus functia de consilier de stat. Am preferat sa vin in Romania si sa incerc sa ajut de-aici, nu doar sa dau un sfat din senin, fara substanta, din punctul de vedere al cuiva care priveste lucrurile din afara”, adauga ea.

Citește și: DNA pregătește BOMBA: Vizat e Secretariatul General al Guvernului

”Ce am gasit cand am ajuns in Palatul Victoria? Oameni extraordinari pe care nu puteai sa ii premiezi din cauza limitarilor de buget, dar si oameni mai putin buni pe care nici ca ministru nu puteai sa ii dai afara”, a spus Ioana Petrescu pentru wall-street.ro

Citește și: Lovitură pentru Valeriu Zgonea: A fost trimis în judecată

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.