Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bărbați care au furat lemne de aproape 500.000 de lei, arestați la Satu Mare

padure lemne defrisari

Şapte bărbaţi din judeţul Satu Mare au fost reţinuţi pentru 24 de ore, în urma unor percheziţii domiciliare fiind indisponibilizate mai multe autoutilitare pe care aceştia le-ar fi folosit pentru tăierea fără drept a peste 1.300 de arbori, în valoare de 460.000 de lei, a informat, marţi, într-un comunicat de presă, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Satu Mare, potrivit Agerpres.

Potrivit sursei citate, poliţiştii au pus în executare şase mandate de efectuare a percheziţiei domiciliare la locuinţele unor persoane bănuite de comiterea unor infracţiuni la regimul silvic şi opt mandate de aducere în cadrul aceluiaşi dosar penal.

"În urma activităţilor desfăşurate, s-a stabilit faptul că 7 bărbaţi, cu vârste cuprinse între 29 şi 58 de ani, din judeţul Satu Mare, în perioada martie - iulie 2018, ar fi tăiat fără drept şi ar fi sustras peste 1.300 de arbori de diferite specii şi dimensiuni, în volum ce depăşeşte 710 mc lemn de lucru şi de foc, în valoare totală de aproximativ 460.000 de lei. Cu ocazia efectuării percheziţiilor imobiliare au fost indisponibilizate 3 autoutilitare, ce ar fi fost folosite de suspecţi la sustragerea materialului lemnos, un ferăstrău circular vertical tip banzic, 6 motoferăstraie, 3 securi, precum şi 12,50 mc lemn de lucru buştean, de esenţă stejar şi 10,359 mc lemn de foc", precizează sursa citată.

Faţă de cele şapte persoane s-a luat măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând să fie prezentate instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

De asemenea, cu ocazia unui control efectuat la Ocolul Silvic Ciumeşti, poliţiştii au constatat faptul că un angajat al acestuia ar fi completat 49 de avize de însoţire a materialului lemnos, încălcând prevederile Legii nr. 171/2010, respectiv a emis avizele fără poziţionare din punct de vedere geografic corespunzător provenienţei legale a acestuia. Acesta a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 3.000 de lei, iar poliţiştii au dispus confiscarea valorică a 139,68 mc material lemnos în valoare de 19.275 de lei.

Acţiunea a fost organizată de poliţişti din cadrul Biroului de Ordine Publică, Poliţia oraşelor Tăşnad şi Ardud, Secţia Poliţie Rurală Valea Vinului, Secţia Poliţie Rurală Petreşti, Secţia Poliţie Rurală Tăşnad, poliţişti criminalişti şi luptători ai Serviciului de Acţiuni Speciale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.