Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bărbații care l-au răpit pe un jurnalist în 2017 în Siria au transmis o înregistrare cu el în viață - VIDEO

Un ONG sud-african a anunţat duminică faptul că a primit o înregistrare video - drept probă de viaţă - a unui fotoreporter independent sud-african, răpit în ianuarie 2017, în nord-vestul Siriei, de către un grup de bărbaţi neindentificaţi, relatează AFP, informează News.ro.

Citește și: BREXIT: negocierile dintre Guvern și opoziția laburistă din Marea Britanie sunt productive

”A durat doi ani şi trei luni, dar, în sfârşit, (ONG-ul) Gift of the Givers a primit o probă de viaţă a jurnalistului Shiraaz Mohamed”, a anunţat un reprezentant al ONG-ului, Imtiaz Sooliman, într-un mesaj difuzat pe reţele de socializare.

Shiraaz Mohamed a fost răpit a 10 ianuarie 2017, în faţa unui spital aparţinând Gift of the Givers, la Darkush, un oraş situat la 100 de kilometri vest de Alep (nord), în apropiere de frontiera cu Turcia.

ONG-ul a anunţat, un an mai târziu, că a primit o probă indirectă potrivit căreia fotograful era în viaţă, sub forma unor răspunsuri la o serie de întrebări.

O înregistrare video de aproximativ 30 de secunde, în care Shiraaz Mohamed se exprimă în faţa unui bărbat înarmat şi care afişează data de 13 aprilie, a ajuns vineri în posesia rudelor acestuia, pe reţele de socializare, a anunţat duminică Imtiaz Sooliman.

”Înregistrarea video aduce informaţii semnificative”, a adăugat el, fără să dezvăluie vreun detaliu.

Numeroşi jurnalişti străini au fost răpiţi de către gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) în Siria, de la începutul, în 2011, al războiului care devastează ţara, soldat cu peste 360.000 de morţi.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.