Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bărbat arestat preventiv pentru înşelăciune prin metoda 'Accidentul'

vremeanoua.ro
escrocherie metoda accidentul

Un bărbat din Galaţi, eliberat recent din penitenciar, a fost arestat preventiv pentru înşelăciune prin metoda "Accidentul", în caz fiind implicaţi un alt bărbat aflat în închisoare, dar şi o tânără de 19 ani, informează, joi, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Galaţi.

Potrivit sursei citate, la data de 5 octombrie, Secţia 1 Poliţie Rurală a fost sesizată de o femeie de 79 ani, din comuna Scânteieşti, judeţul Galaţi, cu privire la faptul că în cursul nopţii de 4 octombrie, în jurul orei 22,30, în timp ce se afla la domiciliu, a fost contactată telefonic de o persoană necunoscută, care s-a prezentat ca fiind nora acesteia şi care i-a spus că se află în spital în urma unui accident auto şi urmează să facă o intervenţie chirurgicală care necesită o sumă mai mare de bani, informează Agerpres.

În continuare, tot în timpul aceluiaşi apel, a discutat cu o altă persoană care a pretins că este reprezentantul unei firme de asigurări de sănătate căreia ar trebui să-i înmâneze o sumă de bani pentru a se reduce costurile intervenţiei chirurgicale.

Ulterior, în jurul orei 23,15, la domiciliul acesteia a ajuns o persoană necunoscută de aproximativ 35 ani, care s-a prezentat ca fiind reprezentantă a firmei de asigurări de sănătate şi căreia i-a înmânat suma de 30.000 lei.

La scurt timp, femeia de 79 ani a contactat-o telefonic pe nora sa şi când a întrebat-o dacă se simte bine, aceasta i-a răspuns că se află acasă şi nu a fost victima niciunui accident auto, moment în care aceasta a realizat că a fost victima unei înşelăciuni.

A fost întocmit un dosar penal pentru infracţiunea de înşelăciune, iar cercetările au fost preluate de poliţişti din cadrul Biroului Investigaţii Criminale Galaţi, care, după multiple activităţi investigative, au identificat prezumtivii autori ai comiterii acestei fapte.

Este vorba despre un bărbat de 38 ani, din Galaţi, eliberat din penitenciar în luna august, un tânăr de 23 ani, din municipiul Medgidia, aflat în prezent încarcerat în Penitenciarul Arad, şi o tânără de 19 ani, din municipiul Tecuci.

Astfel, la data de 24 octombrie, poliţiştii din cadrul Biroului Investigaţii Criminale au depistat pe raza municipiului Galaţi pe bărbatul de 38 ani, iar ulterior au pus în executare un mandat de percheziţie domiciliară la adresa acestuia de domiciliu.

După audiere şi după administrarea probatoriului în cauză, s-a dispus reţinerea acestuia pentru 24 de ore, iar, în data de 25 octombrie, Judecătoria Galaţi a luat măsura arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile.

Prejudiciul nu a fost recuperat, iar în cauză se efectuează activităţi pentru depistarea tinerei de 19 ani, precum şi pentru cercetarea bărbatului de 23 ani şi tragerea la răspundere conform legii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.