Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bărbat din Argeș reținut după ce a fugit de polițiștii care au încercat să-l oprească: Șoferul ieșise în trafic fără un motiv justificat

politie girofar

Un bărbat din judeţul Argeş a fost reţinut, după ce a refuzat să oprească a semnalul poliţiştilor care efectuau un control după ora 23:00, când se poate circula numai cu motive întemeiate, i-a ameninţat pe oamenii legii şi a refuzat că poarte masca de protecţie în spaţiul public. Bărbatul a ameninţat că dă foc unei butelii dacă este amendat, potrivit news.ro.

Potrivit datelor furnizate vineri de Poliţia judeţeană Argeş, este vorba despre un bărbat de 32 de ani, din comuna Poiana Lacului, care a fost reţinut joi seară. Faptele de care acesta este acuzat s-au petrecut în noaptea de 14 spre 15 noiembrie, în jurul orei 00:30, când bărbatul, aflat la volanul unui autoturism, nu a oprit la semnalul făcut de poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Poiana Lacului, care acţionau în filtru rutier pe raza aceleiaşi localităţi.

Rareș Bogdan nici nu vrea să audă de un Pact pe Sănătate cu PSD: 'Au furat România și și-au bătut joc de ea'

”Poliţiştii au pornit în urmărirea acestuia, până la locuinţa sa, unde, pentru a-i determina să nu ia măsurile legale, bărbatul în cauză ar fi ameninţat că, în cazul în care va fi sancţionat, va provoca distrugeri autospecialei şi sediului secţiei de poliţie. Pentru a crea convingerea că ameninţarea este reală, bărbatul a ieşit din locuinţa sa cu o butelie, cu care s-ar fi îndreptat către poliţişti, agitând-o în direcţia acestora, şi ar fi aruncat cu obiecte în direcţia poliţiştilor şi autospecialelor sosite la faţa locului” informează Inspectoratul de Poliţie Judeţean Argeş.

Bărbatul recalcitrant a fost amendat contravenţional cu amendă în valoare de 725 de lei, în baza Ordonanţei de Guvern privind circulaţia pe drumurile publice, iar dreptul de a conduce i-a fost suspendat pentru 30 de zile, ca urmare a neopririi la semnalul poliţistului.

În acelaşi timp, el a fost amendat şi cu 4.000 de lei pentru încălcarea prevederilor Legii 55/2020, privind unele măsuri de prevenire şi combatere a efectelor pandemiei de COVID-19. El a primit o amendă pentru că nu avea declaraţie pe propria răspundere şi nici nu a prezentat un motiv pentru care a încălcat restricţia privind circulaţia după ora 23:00, iar o altă amendă a fost aplicată pentru că în timpul cât i-a ameninţat pe poliţişti nu a purtat masca de protecţie, au declarat pentru News.ro reprezentanţi ai Poliţiei.

De asemenea, poliţiştii au sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Piteşti, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ultraj. În cursul zilei de vineri anchetatorii vor dispune măsuri preventive faţă de bărbatul agresiv.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.