Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bărbat din Bistrița-Năsăud a fost reţinut pentru trafic de persoane, trafic de minori şi spălarea banilor

O parte din redactia unui saptamanal din Buzau, retinuta pentru santaj

Urmare a unui număr de 3 percheziţii domiciliare efectuate pe raza municipiului Bistriţa şi a comunei Livezile, judeţul Bistriţa Năsăud, procurorii DIICOT- Biroul Teritorial Bistriţa Năsăud au dispus reţinerea pe o perioadă de 24 de ore a unui inculpat,în vârstă de 36 de ani, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane, trafic de minori şi spălare de bani.

În fapt s-a reţinut că, în perioada iulie 2016 - martie 2020, inculpatul a recrutat, prin inducere în eroare, un număr 5 persoane vătămate, pe care le-a transportat în Germania şi le-a gazduit într-o locuinţă închiriată iar apoi le-a plasat în diferite localuri şi cluburi de noapte, obţinând peste 300.000 euro din practicarea prostituţiei de către victime.

De asemenea, în cursul lunii martie 2017, inculpatul a recrutat o minoră în vârstă de 17 ani, în vederea practicării prostituţiei, prin promisiuni de angajare în străinătate, pentru îngrijirea unui copil, pe care ulterior a transportat-o în Germania şi a determinat-o să practice prostituţia în favoarea sa.

CITEȘTE ȘI: Sănătatea pornește de la somn – Cum te afectează ora la care te culci

Pentru a ascunde originea ilicită a unor sume de bani obţinute din exploatarea sexuală a persoanelor vătămate, în perioada 2016 - 2017, inculpatul a achiziţionat autoturisme second-hand din Germania, mobilă second-hand sau alte articole de uz casnic, pe care le-a transportat în România, după care le-a comercializat.

În cursul acestei zile inculpatul va fi prezentat Tribunalului Bistriţa-Năsăud, cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Cercetările în cauză se efectuează împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul SCCO Bistriţa Năsăud.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din I.G.P.R. şi de sprijinul Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul I.P.J. Bistriţa-Năsăud.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.