Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bărbat reținut după ce a vrut să detoneze un exploziv în Târgu Secuiesc

politie

Un membru al structurii naționalist-extremistă ”Mișcarea de Tineret 64 de Comitate” – HVIM Ungaria a fost reținut pentru 24 de ore, marți 1 decembrie, după ce avea de gând să detoneze în public un dispozitiv exploziv.

Procurorii DIICOT anunță printr-un comunicat de presă că suspectul B. I. A. a fost reținut sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tentativă la infracțiunea de acțiuni împotriva ordinii constituționale prev.de art.412 alin.2 rap.la art.397 alin.2 Cod penal și nerespectarea regimului materiilor explozive prev.de art.346 alin.1 Cod penal săvârșită în condițiile art.32 alin.1 lit.”o” din Legea nr.535/2004 – privind prevenirea și combaterea terorismului.

Suspectul, membru marcant al extensiei în România a HVIM Ungaria, și-a asumat, şi ulterior a procurat mijloacele și instrumentele necesare confecționării unui dispozitiv exploziv improvizat pe care intenționa să-l detoneze în public, pe raza localității Târgu Secuiesc, pe parcursul desfășurării manifestației prilejuite de sărbătorirea zilei de 1 Decembrie.

Purtătorul de cuvânt al SRI, Ovidiu Marincea, a declarat că este vorba de un cetățean român, de etnie maghiară, în vârstă de aproximativ 40 de ani. Procurorii vor cere arestul preventiv.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.