Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bărbat reţinut pentru cămătărie şi şantaj

huffingtonpost.co.za
catuse

Un bărbat de 32 de ani, din Zalău, acuzat de cămătărie şi şantaj, a fost reţinut de poliţişti, miercuri, el fiind acuzat că ar fi oferit bani cu dobânzi foarte mari, iar apoi ar fi şantajat persoanele împrumutate, pentru recuperarea sumelor, informează Agerpres.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Sălaj precizează joi, într-un comunicat de presă, că în perioada iulie-septembrie, bărbatul ar fi oferit diverse sume de bani mai multor persoane, din municipiul Zalău, pentru care ar fi perceput la restituire dobânzi, sumele ajungând astfel să fie dublate sau chiar triplate, comparativ cu datoria iniţială.

De asemenea, bărbatul este bănuit că ar fi şantajat două persoane, ameninţându-le cu acte de violenţă şi cu moartea, în scopul restituirii sumelor de bani datorate şi a dobânzilor percepute.

"Miercuri, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Zalău au pus în executare patru mandate de aducere, în Zalău şi Cluj-Napoca, şi au efectuat două percheziţii domiciliare, în Zalău, în urma cărora a fost reţinut bărbatul acuzat de cămătărie şi şantaj. În urma percheziţiilor efectuate, au fost descoperite şi ridicate mai multe înscrisuri şi suma de 6.295 de lei", se arată în comunicatul IPJ Sălaj.

În baza administrării probatoriului, faţă de bărbatul bănuit de comiterea faptelor poliţiştii au luat măsura reţinerii, pentru 24 de ore, urmând ca procurorul de caz să îl prezinte judecătorului de drepturi şi libertăţi, cu propunere de arestare preventivă.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.