Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bărbat reţinut pentru evaziune fiscală din vânzarea de telefoane mobile- Prejudiciul depăşeşte 9,3 milioane de lei

Business 24
evaziune fiscala

Un bărbat de 32 de ani, administratorul unei firme, a fost reţinut de poliţiştii din Bucureşti pentru o evaziune fiscală prin nedeclararea veniturilor din vânzarea de telefoane mobile. Prejudiciul depăşeşte 9,3 milioane de lei, potrivit news.ro

Potrivit Poliţiei Capitalei, poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice - Sector 1 au pus în executare, miercuri, 5 mandate de percheziţie domiciliară şi 5 mandate de aducere, în municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov, într-un dosar penal de evaziune fiscală.

”În fapt, în perioada 2019-2022, un bărbat, în vârstă de 32 de ani, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, nu ar fi evidentiat în actele contabile şi nu ar fi declarat organelor fiscale venituri în cuantum total de 43.361.968 lei, reprezentând încasări din rambursuri în numerar şi în cont colector, obţinute ca urmare a comerţului online de telefoane mobile, prin intermediul unui site şi prin intermediul unor entităţi, cauzând un prejudiciu bugetului de stat de 9.350.171 lei”, arată poliţiştii.

Bărbatul a fost găsit şi dus la audieri, în baza mandatului de aducere care a fost pus în aplicare. Ulterior, el a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat magistraţilor cu propunere legală.

Cercetările sunt continuate de către poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – Sector 1, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală în formă continuată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.