Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bărbat trimis în jucată pentru evaziune fiscală! Prejudicul ajunge la 8 milioane de lei: a 'lucrat' prin 12 firme

evaziune fiscala

Administratorul unei firme a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție pentru evaziune fiscală. Acesta ar fi produs un prejudiciu bugetului de stat de aproape 8 milioane de lei, informează Mediafax.

Citește și: Bătaie generală în plină stradă în Buzău: mai mulţi poliţişti îmbracați în civil au imobilizat mai mulți suspecți de furturi

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, în perioada 2008-2013, inculpatul ar fi înregistrat în contabilitatea unei firme pe care o administra 34 facturi fiscale reprezentând achiziții fictive realizate de la 12 societăți comerciale, în valoare de peste 28 de milioane de lei. Ulterior, au fost stornate facturi în valoare de 5,5 milioane.

„Au rămas astfel facturi care nu au fost stornate în cuantum de 22,618,586.23 lei, fapt care a condus la diminuarea TVA-ului de plată cu suma de 3,852,579.18 lei, precum și la diminuarea impozitului pe profit cu suma de 867,091.00 lei, rezultând un prejudiciu total adus bugetului de stat în cuantum de 4,719,670.00 lei (debit principal). La suma de 4,719,670 lei, reprezentând debit principal, se adaugă accesorii fiscale în cuantum de 3,090,633 lei, rezultând astfel o sumă totală de plată în cuantum de 7,810,303 lei”, se arată în comunicat. Potrivit raportului de expertiză contabilă întocmit în cauză, firma a achitat întreg prejudiciul creat bugetului de stat. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Ilfov.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.