Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO | Da, în 2023 există așa ceva: bărbați care se întind pe jos și se lasă călcați în picioare de vaci în speranța că li se vor îndeplini toate dorințele

captura youtube
calcati de vaci

În cadrul unei sărbători post-Diwali din satul Bhidavad din Madhya Pradesh, India, bărbați curajoși se întind la pământ și se lasă călcați în picioare de zeci de vite în numele religiei, scrie odditycentral.com.

Sărbătoarea Diwali este marcată de diverse ritualuri și tradiții în întreaga Indie, dar niciunul nu este atât de bizar ca obiceiul dintr-un sat din Madhya Pradesh, unde bărbații se întind pe jos și se lasă călcați în picioare de vaci în speranța că astfel li se vor îndeplini toate dorințele.

Potrivit tradiției, vacile sunt venerate în sat dimineața, iar apoi temerarii se întind pe jos în timp ce vacile îi calcă în picioare. Oamenii cred că 330 de milioane de zei și zeițe locuiesc în vaci, iar permițând vacilor să le calce în picioare, se primesc binecuvântările zeilor.

În ce constă ritualul

Potrivit locuitorilor din Bhidavad, participanții trebuie să postească timp de cinci zile și să petreacă o noapte în templul local înainte de Diwali, după care se închină vacilor dimineața, înainte de a se lăsa călcați în picioare. În timp ce vitele sunt eliberate să calce peste devotați, sătenii cântă rugăciuni și imnuri.

După ce sunt înduioșați de zeci de vaci, participanții se ridică în picioare și încep să danseze pe un început de tobe. Interesant este că nimeni nu este rănit în timpul bizarului ritual. Am acoperit inițial tradiția neobișnuită în 2012 și, chiar dacă tradiția a fost menținută în Bhidavad aproape în fiecare an de atunci, nu a fost niciodată raportată nicio rănire.

"Nimeni nu este rănit, nici măcar zgârieturi, de asemenea, dorințele sătenilor sunt îndeplinite", a declarat un localnic.

Călcatul vacilor de Diwali a devenit o tradiție populară în Bhidavad, iar oamenii din satele vecine vin în fiecare an să o vadă la fața locului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.