Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bărbații atrăgători au imunitate mai bună la COVID - Concluzia surprinzătoare a unui studiu din SUA

F. P.
Facebook
coronavirus vindecat

Cercetătorii au făcut fotografii și analize de sânge a 79 de femei și 80 de bărbați de la Texas Christian University. 492 de voluntari s-au uitat la fotografii si au spus dacă participanții li se par frumoși. Femeile au spus că sunt atrăgatori bărbații cărora le–au ieșit analize de imunitate bună. Bărbatii au spus că sunt frumoase și femeile cu imunitate mare și cele cu imunitate scazută, potrivit blacknews.ro.

Dacă te-a ocolit COVID-ul, ești doar mai frumos decât cei care s-au îmbolnăvit, asta este explicația unor cercetători de la Texas Christian University legată de persoane care n-au făcut încă Covid.

Teoria a fost testată pe 79 de femei și 80 de bărbați, care au fost analizați de aproape 500 de oameni. Femeile au spus că sunt atrăgători bărbații cărora le-au ieșit analize de imunitate bună, în timp ce bărbații au spus că sunt frumoase și femeile cu imunitate scăzută, dar și cele cu imunitate mare.

Prin studiu s-a arătat, de fapt, că acele persoane mai atrăgătoare aveau în sânge o componentă care le creștea imunitatea. Cercetătorii au spus că oamenii asociază frumusețea cu sănătatea și, automat, persoanele pe care le considerăm atrăgătoare pot reprezenta potențiali parteneri de viață.

„Caracteristici precum pielea curată şi limpede, pomeții proeminenți, ochii strălucitori și buzele pline și roșii au fost considerate atractive de-a lungul istoriei umane înregistrate”, se arată în lucrarea publicată de Proceedings of the Royal Society B.

O față simetrică a fost, de asemenea, dovedită în mod constant ca fiind favorabilă în cercetare. Studiul a constatat că cei mai atrăgători participanți au avut factori clari de imunitate mai bună în analizele lor de sânge.

De exemplu, au avut niveluri mai ridicate de fagocitoză – „procesul prin care anumite celule albe din sânge ingerează particule străine” – care este util pentru combaterea bolilor bacteriene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.