Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bărbații experimentează singuratatea la vâsta mijlocie, pe când femeile o resimt la vârste înaintate, arată un studiu

singuratatea

Bărbații experimentează singuratatea la vâsta mijlocie, pe când femeile o resimt la vârste înaintate, arată un studiu publicat de Psychology Today, potrivit MEDIAFAX.

Clișeele curente asociate cu singurătatea susțin că sentimentul este resimțit din ce în ce mai puternic pe măsura înaintării în vârstă.

Citește și: EXCLUSIV Succesorul Laurei Codruța Kovesi a dat în judecată Statul Român! A atacat inclusiv Guvernul!

Un nou studiu preluat de Journal of Personality and Social Psychology a investigat modurile în care este resimțită singurătatea în diferite perioade ale vieții. Rezultatele cercetării au arătat că sentimentul de singurătate la vârsta de mijloc și la bătrânețe depinde de genul persoanei studiate.

Bărbații par să resimtă singurătatea mai puternic la mijlocul vieții, în timp ce femeile sunt marcate de singurătate mai degrabă la vârste înaintate.

"Singurătatea este definită în mod normal ca un răspuns dat senzației de nepotrivire cantitativă și calitativă între viața socială dorită și relațiile sociale stabilite de fapt”, notează unul dintre responsabilii studiului, Tilmann von Soest de la Universitatea din Oslo.

Cercetătorii au folosit informațiile oferite de studiul Cursul vieții norvegiene, îmbătrânirea și generațiile. Studiul oferă răspunsurile date de nu mai puțin de 5.000 de adulți norvegieni. Subiecții au răspuns în două rânduri, în 2002 și în 2007.

Citește și: Inspecția Muncii a desfășurat 121.273 de controale și a aplicat amenzi de 127 milioane de lei în 2019

Studiul a arătat că nu doar genul ci și mediul social în care îmbătrânește subiectul joacă un rol important în intensificarea sentimentului de singurătate. "Analiza a relevat faptul că dizabilitățile, lipsa unui partener, decesul partenerului sunt aspecte asociate cu singurătatea resimțită mai acut”, au constatat cercetătorii. De asemenea, sentimentul de singurătate este mai puțin resimțit de persoanele care au indici mai buni în ceea ce privește stabilitatea emoțională.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.