Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bărbatul care a încercat să ASASINEZE un președinte al SUA ar putea fi eliberat: Un psiholog îl examinează

cugetliber.ro
inchisoare

Un judecător federal a autorizat vineri un psiholog ales de guvernul SUA să-l examineze pe John Hinckley, care l-a împuşcat pe preşedintele Ronald Reagan într-o tentativă de asasinat din 1981, pentru a stabili dacă merită să fie pus în libertate necondiţionat, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

Hinckley, în vârstă de 63 de ani, a trăit împreună cu mama lui în Williamsburg, Virginia, având mai multe restricţii privind călătoriile şi contactele cu lumea exterioară, după ce în septembrie 2016 a fost eliberat dintr-un spital psihiatric din Washington.

Judecătorul districtual Paul Friedman a spus că psihologul, Mitchell Hugonnet, l-ar putea examina pe Hinckley pentru a stabili "prezenta sa stare mentală şi riscul de periculozitate" dacă ar urma să fie eliberat necondiţionat sau supus unor noi condiţii.

Hinckley a solicitat verbal la 30 aprilie eliberarea sa necondiţionată. O audiere pe această temă este programată la 10 decembrie.

John Hinckley nu a fost declarat vinovat în procesul cu juraţi din 1982 întrucât a invocat faptul că nu este responsabil de acţiunile sale. Verdictul în cauză a făcut Congresul SUA şi unele state să adopte legi care limitează utilizarea unei astfel de apărări.

Reagan a avut plămânul perforat în tentativa de asasinat dar s-a recuperat rapid. Alţi răniţi în tentativa de asasinat au fost secretarul pentru presă al Casei Albe, James Brady, un agent al Serviciului Secret şi un poliţist din Washington.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.