Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bărbatul care a încercat să atace o sinagogă în Germania avea acasă imagini fasciste și antisemite salvate în computerul său

antisemitism

Bărbatul acuzat că a comis atacul de extremă dreapta asupra unei sinagogi din oraşul german Halle, în octombrie 2019, avea o colecţie de conţinut rasist, fascist şi antisemit salvat pe computerul său, a aflat miercuri tribunalul unde se judecă acest caz, informează dpa, potrivit Agerpres.

Câţiva experţi de la Oficiul Poliţiei Federale pentru Investigaţii Criminalistice (BKA) au fost audiaţi, după ce au analizat în ultimele luni probele împotriva bărbatului.

Pe lângă datele postate online imediat înainte de atac, inclusiv un manifest şi un interviu cu el însuşi, s-a dovedit că suspectul a contribuit în mod anonim la forumuri anonime pe internet cunoscute ca "imageboard"-uri, forumuri cu imagini.

Potrivit oficialilor BKA, ei au găsit pe computerul bărbatului şi pe driverele de hard disk numeroase imagini de benzi desenate, simboluri fasciste, precum şi înregistrări video şi imagini ce glorifică violenţa şi link-uri spre darknet (tip de reţea suprapusă ce face parte din reţeaua globală de internet).

Acest conţinut este tipic pentru comunitatea online de extremă-dreapta, au spus experţii la tribunalul din Magdeburg.

Stephan Balliet, un bărbat de 28 de ani din landul central Saxonia-Anhalt, este judecat pentru tentativă de ucidere a 52 de oameni în interiorul sinagogii şi de uciderea unei femei de 40 de ani ce trecea pe lângă şi a unui bărbat de 20 de ani la o şaormărie din vecinătate.

Ei au fost ucişi într-un act de furie după ce bărbatul înarmat nu a reuşit să intre în sinagogă pe 9 octombrie 2019, de Yom Kippur, cea mai importantă sărbătoare din calendarul religios al evreilor. Atacul a fost transmis live pe internet.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.