Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bărbatul care a pătruns ilegal în Senatul SUA a fost condamnat la opt luni de închisoare

france24.com
Paul Allard Hodgkins senat sua

Un bărbat din statul american Florida care a pătruns ilegal în Senatul SUA în cursul protestelor violente de pe 6 ianuarie având asupra sa un steag al echipei de campanie a fostului preşedinte Donald Trump a fost condamnat la opt luni de închisoare, informează agenţia Associated Press.

Paul Allard Hodgkins şi-a recunoscut vinovăţia şi a exprimat regret, scrie Mediafax.ro.

"Dacă aş fi avut cea mai vagă idee că protestele vor escalada în acel mod, nu m-aş fi aventurat mai departe de trotuarul de pe Strada Pennsylvania. A fost o decizie prostească", a afirmat protestatarul.

Procurorii ceruseră condamnarea la 18 luni de închisoare a protestatarului, argumentând că fiecare participant la violenţele de la Capitoliu a contribuit la producerea unei "ameninţări colective la adresa democraţiei", dar o instanţă judiciară din Washington D.C. a dispus o pedeapsă de opt luni în detenţie.

Fostul preşedinte Donald Trump a fost inculpat de Camera Reprezentanţilor pentru instigare la insurecţie, în cazul violenţelor produse pe 6 ianuarie la Capitoliu, dar a fost achitat de Senat. Donald Trump a fost acuzat că a pretins în mod repetat că a câştigat scrutinul prezidenţial şi a încurajat, prin discursul rostit pe 6 ianuarie în faţa simpatizanţilor adunaţi în zona Eclipse din centrul Washingtonului, acţiunile violente asupra Capitoliului, în timp ce Congresul valida victoria lui Joseph Biden în scrutinul prezidenţial. Violenţele produse pe 6 ianuarie la Capitoliu s-au soldat cu cinci morţi şi aproximativ 150 de răniţi, în principal în rândul forţelor de ordine.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.