Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bărbatul din Cehia rănit grav după ce a căzut cu ATV-ul într-o prăpastie a fost recuperat

stiripesurse.ro
ATV

Turistul din Cehia rănit grav, duminică, în Maramureș, după ce a căzut într-o prăpastie adâncă de 60 de metri din zona Șugău - Vârful Țiganu, în timp ce se plimba cu ATV-ul, a fost recuperat după o intervenție de peste 5 ore, potrivit Mediafax.

Șeful Salvamont Maramureș, Dan Benga, a declarat luni, că zona în care a căzut turistul a fost dificilă, cu stânci care se desprindeau.

„Un turist ceh aflat în excursie în zona Munții Țibleș a căzut duminică seara într-o râpă de 60 de metri, iar echipa Salvamont Maramureș, formată din 9 persoane, s-a deplasat la locul accidentului. Intervenția a avut loc într-o zonă extrem de dificilă, cu stânci care se desprindeau și pe sub o surplombă, iar la extragerea accidentatului s-au folosit tehnicile specifice salvării din zone greu acesibile și transportul cu targa UT 2000 până la ambulanță. Intervenția s-a întins mai mult de 5 ore. Nu scoaterea turistului a fost cea mai dificilă, cât verificarea terenului”, a spus Benga.

Citește și: CUTREMUR în România. Ce magnitudine au înregistrat specialiștii

Potrivit acestuia, turistul era stabil și conștient, dar avea politraumatisme și un traumatism cranio-cerebral. Bărbatul a fost transportat la spital.

Bărbatul căzuse într-o prăpastie adâncă de 60 de metri, în timp ce se plimba cu ATV-ul.

Șeful Salvamont Maramureș, Dan Benga a declarat că este vorba despre un grup de cehi care se plimbau cu ATV-uri în zona Șugău - Vârful Țiganu, iar unul dintre ei a căzut în prăpastie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.