Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Barbu: Propunerea nerealistă de înjumătăţire a cantităţii de pesticide folosite în agricultură a fost respinsă în Parlamentul European, cu voturile decisive

capital.ro
pesticide

Ministrul Agriculturii Florin Barbu a anunţat că Parlamentul European a respins, miercuri, cu voturile decisive ale eurodeputaţilor PSD, propunerea de înjumătăţire a cantităţii de pesticide folosite în agricultură. „Fermierii au dreptul să producă hrană sănătoasă, dar în acelaşi timp să combată dăunătorii şi bolile pentru a-şi salva culturile şi pământul”, a mai precizat social-democratul, potrivit news.ro

„Fermierii au dreptul să producă hrană sănătoasă, dar în acelaşi timp să combată dăunătorii şi bolile pentru a-şi salva culturile şi pământul. Propunerea nerealistă de înjumătăţire a cantităţii de pesticide folosite în agricultură a fost respinsă, astăzi, în Parlamentul European, cu voturile decisive ale europarlamentarilor PSD!”, a scris Florin Barbu, miercuri pe Facebook. 

Ministrul Agriculturii a adăugat că fermierii noştri folosesc o cantitate de produse de protecţie a plantelor şi aşa foarte mică – 0,7 kg/ha – în comparaţie cu media europeană de 2,2 kg/ha, iar o reducere unitară a cantităţii de pesticide în termeni de procent fix aplicat la fiecare stat membru ar fi însemnat dificultăţi uriaşe pentru fermierii români în raport cu fermierii din statele care în prezent folosesc cantităţi şi de patru ori mai mari.

„Mulţumesc europarlamentarilor care au susţinut poziţia Ministerului Agriculturii. Realitatea este de necontestat: fermierii noştri folosesc o cantitate de produse de protecţie a plantelor şi aşa foarte mică – 0,7 kg/ha – în comparaţie cu media europeană de 2,2 kg/ha. O reducere unitară a cantităţii de pesticide în termeni de procent fix aplicat la fiecare stat membru ar fi însemnat dificultăţi uriaşe pentru fermierii români în raport cu fermierii din statele care în prezent folosesc cantităţi şi de 4 ori mai mari. Dacă această propunere ar fi trecut, fermierii noştri ar fi rămas fără soluţii de combatere a bolilor şi dăunătorilor, fapt ce ar fi afectat serios nivelul producţiilor”, a completat Barbu.

El a mai spus că e necesară dezvoltarea şi susţinerea unei agriculturi care să fie prietenoasă cu mediu, însă acest lucru nu poate fi făcut fără a se ţine cont de realităţile fiecărui stat membru al UE.

„Da, e nevoie să dezvoltăm şi să susţinem o agricultură prietenoasă cu mediul, dar acest lucru nu se poate face fără a ţine cont de realităţile existente în fiecare stat membru! Datoria noastră este să apărăm interesele fermierilor români, să îi susţinem pe ai noştri!”, a conchis ministrul PSD.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.