Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Barcelona a învins Porto și revine în optimile de finală ale Ligii Campionilor

sports.fr
fc barcelona

Joao Cancelo și Joao Felix au marcat în fiecare repriză și au adus marți Barcelonei o victorie în retur, cu 2-1, pe teren propriu, împotriva lui Porto, victorie ce i-a asigurat un loc în tururile eliminatorii ale Ligii Campionilor pentru prima dată în trei sezoane.

După ce a părăsit competiția în faza grupelor doi ani la rând, Barca, de cinci ori campioană, a revenit în optimi după ce și-a asigurat o clasare cel puțin pe locul doi în clasament, cu un meci înainte de final.

Barcelona este liderul Grupei H cu 12 puncte, cu trei puncte în fața lui Porto și Shakhtar Donețk, care vor juca între ele în ultima etapă, pentru a decide cine se va alătura spaniolilor în faza eliminatorie.

Barca are nevoie de cel puțin o remiză împotriva ultimei clasate, Antwerp, peste două săptămâni, pentru a-și garanta primul loc în grupă.

Spaniolii s-au întrebuințat serios împotriva unei îndârjite echipe lusitane, care a fost echipa mai bună în prima repriză, dar a fost oprită de o prestație inspirată a portarului Barcei, Inaki Pena, care l-a înlocuit pe Marc-Andre ter Stegen, accidentat, și care a avut câteva parade excelente pentru a menține gazdele în joc.

Mehdi Taremi a nimerit primul plasa porții lui Pena, dar reușita lui a fost anulată în minutul 28 pentru offside. Tot Pena a blocat un alt șut al lui Galeno, extrema lui Porto două minute mai târziu, dar de data aceasta Pepe a fost bine plasat în interiorul careului pentru a trimite în poartă mingea ricoșată și a aduce oaspeții în avantaj.

Barca a ripostat două minute mai târziu, cu un șut frumos la colțul scurt al lui Cancelo, după ce l-a driblat pe Joao Mario, egalând în minutul 32.

Porto a fost aproape de a reveni în avantaj în minutul 43, când Pena a făcut o paradă superbă cu o singură mână pentru a respinge cu palma un alt șut de la distanță al lui Galeno pe lângă bară, chiar înainte de pauză.

Cancelo și Felix au ieșit la rampă în repriza a doua și Barcelona s-a transformat, duo-ul portughez punând de mai multe ori probleme apărării oaspeților.

Felix a șutat de la distanță în minutul 47, dar mingea a nimerit bara transversală, însă nu a mai ratat ținta în minutul 57, când Cancelo l-a servit în fața porții, pentru a asigura victoria.

"A fost o finală pentru noi, știam asta și am câștigat-o, ceea ce este cel mai important", a declarat Cancelo pentru Movistar Plus.

"Când nu vin rezultatele, încrederea nu mai este aceeași. Cred că avem un grup foarte matur, adult, care se conectează bine cu ceilalți care sunt tineri, dar avem o echipă mare.

"Am readus Barca în optimi, unde acest club merită să fie".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.