Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Barcelona este mai bună fără Lionel Messi, susține antrenorul Ronald Koeman

https://www.independent.co.uk/
ronald koeman

Lionel Messi a părăsit Barcelona luna trecută, după ce nu a reușit să își reînoiască contractul cu catalanii, ajungând apoi gratuit la Paris Saint-Germain. Antrenorul Ronald Koeman a spus că regretă plecarea sa, dar și că din anumite puncte de vedere echipa e mai bună acum, fără el.

Atacantul argentinian este cel mai bun marcator (672 goluri) și cel mai bun pasator decisiv (265) din istoria clubului catalan, fiind și căpitanul echipei în ultimele trei sezoane petrecute la Blaugrana, potrivit mediafax.ro.

Mulți îl consideră pe Messi cel mai bun jucător din toate timpurile, iar Barcelona nu poate spera să îl înlocuiască, dar Koeman insistă că echipa sa nu are nevoie de așa ceva.

"A fost o lovitură uriașă să-l pierdem", a declarat Koeman reporterilor din Catalonia, citat de mirror.co.uk. "Ne-am planificat sezonul cu el. Pierdem atât de mult și a fost nevoie de câteva zile bune pentru a pune lucrurile în ordine, dar trebuie să întoarcem pagina și să reconstruim echipa.”

"Pierderea lui Messi nu ne obligă să jucăm diferit din punct de vedere tactic, dar sunt lucruri fără minge în care echipa se poate îmbunătăți. Nu vom avea calitatea individuală a lui Leo, dar în ceea ce privește presingul și structurarea echipei, echipa este mai bună acum. ” a afirmat surprinzător tehnicianul olandez.

În absența lui Messi, lumina reflectoarelor este îndreptată acum spre Memphis Depay, care trebuie să facă un pas înainte, după ce a sosit în această vară de la Lyon, în urma unui transfer gratuit.

Noul număr 9 al Barcelonei a marcat două goluri și a dat o pasă de gol până acum, ajutând echipa să înregistreze două victorii și o remiză în primele trei meciuri din La Liga.

"Memphis poate marca o nouă eră la Barca", a declarat Koeman. "El are ceva esențial pentru a avea succes aici: personalitate și caracter. Este ceva diferit la el și este foarte motivat de provocarea de a fi aici".

Managerul olandez a adăugat: "Întotdeauna sunt lucruri de îmbunătățit, dar vă spun un lucru: dacă îi avem pe toțijucătorii la dispoziție, putem face lucruri mari. Avem o echipă grozavă. Încă trebuie să fim realiști, va fi dificil, dar sunt optimist și ambițios."

Koeman s-a destăinuit, de asemenea, cu privire la decizia de a-i permite lui Antoine Griezmann să se întoarcă la Atletico Madrid, sub formă de împrumut pe un sezon, la sfârșitul perioadei de transferuri.

Griezmann este unul dintre cei mai bine plătiți jucători de pe statul de plată al Barcelonei, iar mutarea sa înapoi la Atletico a contribuit la atenuarea crizei financiare de pe Camp Nou.

"Griezmann avea un contract mare și plecarea sa ajută la îmbunătățirea situației financiare a clubului. De aceea am fost de acord cu plecarea lui".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.