Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Barcelona se scufundă în scandalul de corupție. `Pot să vă ajut cu VAR`. Plăți pentru arbitri

fcbarcelona.com
barcelona

Timp de 17 ani, între 2001 și 2018, FC Barcelona a făcut plăți de 7 milioane de euro către societatea Dasnil SL, fondată în 1995 de Enriquez Negreira, fost vicepreședinte al Comisiei de Arbitri spanioli. Parchetul General spaniol a decis să se autosesizeze și a denunțat gruparea catalană, care este acum acuzată de corupție în afaceri în formă continuată, plățile fiind făcute pe o perioadă îndelungată.

Acum, presa iberică vine cu noi informații, mai exact cu un mesaj compromițător, în care Jose María Enríquez Negreira le-a transmis oficialilor Barcelonei că „ar fi fost mai bine cu mine", referindu-se la relația cu asistenții video din sistemul VAR, scrie gsp.ro.

În 2020, la sfârșitul sezonului, primul afectat de pandemie, câștigat de Real Madrid și în care liderii clubului blaugrana au contestat deseori sistemul VAR, Negreira le-a scris catalanilor: ”Pot să vă ajut cu VAR. Ar fi fost mai bine cu mine. Dacă vă interesează, contactați-mă!”. Mesaj la care barcelonezii nu au răspuns, dar care arată puternica legătură între fostul șef CTA și formația catalană, întinsă pe aproape două decenii.

Mesaj compromițător de la șeful arbitrilor

La acea vreme, Barcelona nu-l mai plătea de doi ani pe Negreira, care îi amenințase pe catalani, în 2018, printr-un fax, că va scoate toate neregulile la lumină. Marți, Parchetul a denunțat gruparea blaugrana pentru "corupție în formă continuată". Deocamdată, doar fostul președinte Josep Maria Bartomeu e anchetat de procurori.

”Fiind încadrată în dosar ca persoană juridică, Barcelona riscă o amendă grea, potrivit Diario AS. Există și un precedent: în 2016, când Barcelona a fost judecată tot ca persoană juridică pentru nereguli fiscale la transferul lui Neymar, a primit tot o amendă, atunci în valoare de 5,5 milioane de euro.

UEFA și FIFA ar putea lua măsuri

Probleme pentru Barcelona la nivel sportiv ar putea apărea dinspre UEFA și FIFA. Organizația continentală așteaptă o decizie finală și, în cazul în care Barcelona ar fi găsită vinovată, atunci ar putea fi exclusă din competițiile europene. FIFA are o putere mai mare, poate interveni peste organizațiile fotbalistice din Spania și să impună retrogradarea clubului”, au scris spaniolii.

În dosarul de corupție au apărut detalii de acum mai bine de patru ani, când Enriquez Negreira, fost vicepreședinte al Comisiei Tehnice a Arbitrilor spanioli, a trimis Barcelonei un document prin care solicita plata datoriilor pe jumătate de an, peste 260.000 de euro și amintea de „o relație atât de lungă, în care am avut atât de multe secrete împărtășite”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.