Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Barclays va răscumpăra instrumente financiare de până la 17,6 miliarde de dolari, vândute cu încălcarea reglementărilor din SUA

forbes.com
Barclays

Barclays a publicat termenii pentru răscumpărarea unor instrumente financiare în valoare de până la 17,6 miliarde de dolari, vândute cu încălcarea reglementărilor din SUA, fiind posibil să ofere investitorilor o primă peste valoarea lor nominală, pentru a rezolva o eroare care a stricat primul an de mandat al directorului general C.S. Venkatakrishnan, transmite Reuters.

Banca a spus că aşa-numita ofertă de reziliere va începe de la 1 august şi va fi deschisă pentru o perioadă de 30 de zile lucrătoare din SUA, conform news.ro.

Barclays nu a dezvăluit imediat cât va costa în total răscumpărarea, ci a stabilit care ar putea fi termenii aşteptaţi ai tranzacţiei.

Instituţia financiară va despăgubi atât deţinătorii actuali ai titlurilor, cât şi pe cei din trecut, care au vândut titlurile între timp, oferind o listă a celor peste 3000 de titluri afectate.

Este de aşteptat ca Barclays să aloce aproape 1 miliard de lire sterline (1,2 miliarde de dolari) penru litigii şi acuzaţii de conduită în al doilea trimestru, în principal pentru a acoperi costurile care decurg din eroare, potrivit estimărilor analiştilor publicate de bancă înainte de raportarea rezultatelor financiare, joi.

Analiştii se aşteaptă ca respectivele costuri să fie oarecum compensate de un acoperire plasată de Barclays odată ce a identificat prima dată problema supraemisiunii, analiştii bancari ai Credit Suisse estimând un câştig de 720 de milioane de lire sterline datorită acestei acoperiri.

Banca a declarat pe 28 martie că a supravândut o serie de instrumente complexe structurate şi tranzacţionate la bursă, depăşind cu aproximativ 75% limita de 20,8 miliarde de dolari convenită cu autorităţile de reglementare din Statele Unite.

Cumpărătorii de titluri, considerate ”titluri de valoare neînregistrate”, în conformitate cu legislaţia SUA, aveau dreptul de a cere Barclays să răscumpere investiţiile la preţul iniţial plus dobânda.

Barclays a alocat anterior 540 de milioane de lire sterline unor provizioane pentru costurile aşteptate ale ofertei de răscumpărare.

Directorul general C.S. Venkatakrishnan, care a ocupat funcţia de director de risc al grupului în perioada supraemiterii, când a început, în februarie 2021, a ordonat, de asemenea, o investigaţie externă pentru a descoperi cauzele încălcării.

Într-o declaraţie anterioară din 23 mai, Barclays a spus că răspunderea sa finală va depinde de o combinaţie de factori ”inclusiv, dar fără a se limita la” condiţiile pieţei şi numărul deţinătorilor de titluri care acceptă acea ofertă.

Există, de asemenea, puţină vizibilitate asupra mărimii amenzilor pe care autorităţile de reglementare din SUA şi Marea Britanie le pot impune sau dacă cumpărătorii de titluri anulate depun acţiuni civile împotriva băncii, pentru obţinerea unei despăgubiri suplimentare pe lângă preţul plătit pentru titlurile de valoare, a spus banca.

Venkat, care a preluat conducerea băncii în noiembrie, a descris chestiunea ca fiind ”deosebit de supărătoare”, având în vedere timpul şi banii pe care banca le-a investit pentru a înăspri controlul riscurilor din 2016.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.