Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Baron interzis de DNA în funcție

DNA 1

Direcția Națională Anticorupție îl trimite în «concediu» forțat pe seful CJ Ialomita, Silvian Ciupercă. La începutul acestei săptămîni, printr-o adresă oficială,  DNA i-a interzis președintelui Ciupercă să-și exercite prerogativele funcției pentru o perioadă de 30 de zile. De asemenea, procurorii anticorupție au stabilit că în afacerea «Green Harvest» inculpații din dosar ar fi creat un prejudiciu estimat la 1,5 milioane de euro, potrivit presei locale.

Revenit la birou după 66 de zile de arest, președintele Ciupercă este obligat să renunțe la prerogativele funcției pentru 30 de zile. Procurorul de caz a solicitat Consiliului Județean Ialomița, printr-o adresă oficială, să ia act de «interdicția exercitării funcției» pînă la data de 14 iunie 2015. Motivul invocat de DNA are legătură cu bunul mers al anchetei în afacerea «Green Harvest». Reamintim că unul dintre principalele capete de acuzare formulat de DNA a fost că «în perioada aprilie-mai 2014, abuzînd de prerogativele funcției sale, avînd un ascendent asupra subordonaților săi, i-a determinat pe membri comisiei de licitație din cadrul Consiliului Județean Ialomița să-și îndeplinească în mod defectuos atribuțiile de serviciu, în sensul atribuirii, în mod nelegal, a contractului de concesiune unei societăți SC Green Harvest SRL (ofertant clasat pe locul 2) și a încheiat cu această societate contractul de concesiune, producînd astfel un prejudiciu bugetului Consiliului Județean Ialomița de 6.939.216,2 de lei (pe toată durata contractului de 35 de ani)».

Prejudiciul estimat de DNA în afacerea «Green Harvest» reprezintă echivalentul a 1,577 milioane de euro, iar pentru a-l recupera DNA a solicitat impunerea mai multor sechestre asiguratorii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.