Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Baron Wolman, primul fotograf al revistei Rolling Stone, a murit la 83 de ani

rollingstone.com
rolling stones

Baron Wolman, primul fotograf al legendarei reviste Rolling Stone, care a surprins momente importante din istoria rockului în instantanee de neuitat cu Jimi Hendrix şi Grace Slick, a murit luni, la 83 de ani, după o lungă luptă cu scleroza laterală amiotrofică (SLA), a confirmat miercuri publicaţia locală NPR, citată de EFE, potrivit Agerpres.

Wolman a început să lucreze ca fotoreporter în San Francisco în anii 1960, la puţin timp după ce împlinise 30 de ani şi după ce petrecuse o perioadă de timp la Berlin, unde a documentat ridicarea Zidului Berlinului.

Citește și: EXCLUSIV DOSAR Peste 20 de întâlniri între ofițerul 'MILIONAR' Fleancu, 'SĂGEATA' sa și afaceristul 'STORS' de bani - Suma de bani creștea de la o întâlnire la alta

Iubitor al muzicii, el a devenit în 1967 primul fotograf al revistei Rolling Stone, unde a lucrat până în 1970, perioadă în care a fost autorul tuturor imaginilor apărute în revista de cultură rock.

Iniţial, Wolman a lucrat în mod gratuit în schimbul păstrării dreptului de autor asupra fotografiilor, beneficiu pe care l-a valorificat mai târziu.

În introducerea autobiografiei sale, Jann Wenner, fondatorul publicaţiei Rolling Stone, l-a descris pe Wolman ca pe unul dintre "eroii nerecunocuţi" din prima etapă a publicaţiei pentru că a ajutat la crearea unui "stil vizual al revistei şi a pus bazele succesorilor săi".

Citește și: DOSAR 'Ăia 3.045.000 euro cad cu toții, nu rămâne așa în pom', îl asigura ofițerul Fleancu pe afaceristul Bogdan Savin, legat de expertiza din dosarul său penal

Wolman era cunoscut pentru sinceritatea fotografiilor sal, care ilustrau spirtul persoanei portretizate fără ca subiectul să fie nevoit să mai pozeze.

Experţii consideră că el a captat unele dintre imaginile cele mai tensionate ale lui Hendrix pe scenă, mai ales la concertele din Filmore West, în 1968, şi la Festivalul Woodstock.

Memoria colectivă a legendarului festival de la Woodstock se bazează pe imaginile lui Wolman, având în vedere că el a surprins tot ceea ce se întâmpla în jurul său, de la concerte, până în spatele scenelor sau din mijlocul mulţimii participante la eveniment.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.