Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Baronii din Gorj, încercare nereușită de a bloca tragerea la răspundere a directorilor CEO pentru tragedia de la Jilț

Radu Pop
hotnews.ro
jilt

Jocuri politice guvernate de dubla măsură la PSD. În cazul oribilei morți a femeii sfâșiate de câini la Lacul Morii, social-democrații cer demisia primarului general Nicușor Dan. În cazul tragediei de la CE Oltenia, votează împotriva demiterii conducerii companiei.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat că cei responsabili de derularea în condiții de siguranță a activității miniere trebuie să răspundă, cu funcția. La membrii directoratului se adăugau de asemenea persoane responsabile cu achizițiile publice sau cu întreținerea drumurilor. Răspunsul liderilor PSD de la nivel județean a fost unul bizar. Cerem demisia ministrului, pentru că aruncă vina pentru tragedie pe PSD.

Ieri, Consiliul de Supraveghere din cadrul CEO, ținând cont de rezultatele preliminare ale anchetei realizate de corpul de control al ministrului Popescu, a decis să nu mai prelungească mandatele celor doi protejați ai baronilor PSD din Gorj. Surprinzător sau nu, social-democrații au făcut zid în fața propunerii de demitere a directorilor companiei de stat Burlan și Negru. Surse din interiorul CEO arată că la presiunile (agresive) ale lui Cosmin Popescu, lider PSD din județ, apropiații PSD din Consiliul de Supraveghere au votat în favoarea lui Burlan și Negru. Propunerea de demitere a acestora din funcții a trecut la numai un vot diferență.

De unde vine tentativa disperată a PSD de a salva doi oameni care, în solidar, se fac responsabili de o lipsă totală de măsuri de protecție a minerilor de la cariera Jilț?

Marius Negru este chiar finul lui Cosmin Popescu, fiind dovada vie a faptului că acel „capitalism de cumetrie” de care vorbea Ion Iliescu la începutul anilor 2000 este încă o realitate ce ne ține în subdezvoltare. Negru a reușit să acumuleze o avere impresionantă „datorită” unui mic secret: pe lângă salariul de inginer, mai câștigă sume importante de bani și prin intermediul unei companii trecute pe numele soției, companie abonată la contracte cu statul.

Daniel Burlan are antecedente penale și conexiuni transpartinice. El este ținut în brațe nu doar de către Cosmin Popescu, ci și de fostul ministru liberal Dan Vîlceanu, care și-a început cariera ca membru al Tineretului Social Democrat.

Un reportaj realizat de Libertatea a surprins starea de spirit a muncitorilor de la mină, care intraseră în grevă acum două zile, poate și exasperați de menținerea la butoane a celor care le pun viața în pericol. Minerii, sub protecția anonimatului, afirmă că piatra care ar fi trebuit să facă mai sigure drumurile pe care ei se deplasează e folosită de primarii social-democrați, care vor astfel să își asigure rămânerea în funcție. Mai mult decât atât, mașinile sunt învechite, totul funcționând sub spectrul improvizației și al șmenurilor de partid.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.