Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Baronul Duicu, note de 2,3 și 4 în liceu. Doctor în științe militare, după botezul PSD

duicu 1
În liceu, Adrian Duicu era un elev mediocru, care se ruga la sfântul 5. După intrarea în PSD, Duicu s-a schimbat radicat și a devenit Doctor în științe militare.  duicu Imaginile provin dintr-o sursa locala, fiind luate acum doi ani cand si-a sarbatorit cu fosti colegi de clasa reuniunea de la absolvirea liceului economic Teodor Costescu din Drobeta Turnu Severin. Duicu a fost prezent la manifestare si, dupa cum se vede din imagini, si-a consultat amuzat catalogul. Potrivit unor martori oculari, profesorii ii spuneau la vremea respectiva: "Nu am crezut niciodata ca o sa ajungi unde esti", informează Hotnews Ziarul Gandul a sustinut, intr-un articol publicat in 18 iunie, ca lucrarea de doctorat a baronului Duicu ar fi un plagiat. "Absolvent de Inginerie în Bucureşti, conform cv-ului public, Adrian Duicu a ajuns doctor după ce a urmat un curs postuniversitar de conducere strategică în domeniul securităţii naţionale, în perioada ianuarie-iulie 2003, la Colegiul Naţional de Apărare, apoi studiile doctorale la UNAp, sub îndrumarea profesorului Mihail Vasile-Ozunu, general în rezervă.

Conducerea UNAp a arătat, la solicitarea gândul, că teza de doctorat a lui Adrian Duicu se numeşte „Modalităţi de realizare a securităţii europene la începutul mileniului III”, iar Ministerul Educaţiei i-a acordat în 2006, lui Duicu, titlul de “doctor în ştiinţe militare”, cu numărul 5764/2006. Lucrarea are 166 de pagini şi 57 de surse bibliografice citate", scrie ziarul Gandul.

Gândul a consultat teza de doctorat a fostului lider PSD şi a putut extrage câteva fragmente din ea. Acestea s-au dovedit a fi copiate integral din alte lucrări, uneori cu citarea vagă a sursei, la câteva pagini distanţă, alteori asumate integral de Duicu, fără citare. În lumea academică, politica nu are graniţe: coordonatorul acestei teze de doctorat a fost generalul în rezervă Mihail Vasile-Ozunu, profesor la UNAp şi fost membru al PDL. Profesorul Ozunu nu consideră însă că teza lui Duicu are vreo problemă şi susţine că l-a cunoscut pe liderul PSD doar la cursurile Academiei Militare. (Vezi  integral articolul din Gandul)

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.