Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avocații sunt gata de proteste dacă Guvernul le impune 'CASS în sistem real, neplafonat'

avocati

Decanul Baroului Bucuresti, avocatul Ion Dragne, afirmă sâmbătă, într-un comunicat de presă, că se poate ajunge la „ample acțiuni de protest și chiar o grevă generală” în sistem dacă Guvernul nu va renunța la impunerea unui CASS neplafonat pentru avocați.

„Baroul București - organ profesional care grupează și reprezintă interesele a peste 10.000 de avocați cu drept de exercitare a profesiei, constată cu regret, că după 2 săptămâni de dialog și mai multe memorii și puncte de vedere transmise de Uniunea Națională a Barourilor din România și Uniunea Profesiilor Liberale din România, informațiile care vin din zona guvernamentală confirmă ipoteza că Guvernul își menține poziția de a impune profesiile liberale cu CASS în sistem real, neplafonat. Impunerea unui CASS în sistem real, neplafonat, dublează sarcina fiscală a avocaților și, practic, sancționează performanța in profesie, fără însă a oferi nimic suplimentar în sfera contraprestației sistemului de sănătate”, se arată în comunicatul de presă.

„Informăm și pe aceasta cale, atât Guvernul, cât și opinia publică despre decizia noastră fermă de a uza de toate demersurile și remediile legale împotriva impunerii avocaților cu CASS în sistem real, neplafonat, neexcluzând ample acțiuni de protest și chiar o grevă generală. Baroul București va apăra cu fermitate drepturile și interesele avocaților și își exprimă speranța că rațiunea și pragmatismul vor prevala în decizia Guvernului”, conchide comunicatul.

 

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.