Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Barurile din Irlanda se redeschid, după 15 săptămâni de pauză din cauza pandemiei

bauturi alcoolice

Berea va curge din nou în halbe în barurile din Irlanda, autorizate să-şi redeschidă porţile începând de luni, după 15 săptămâni de la închiderea acestora din cauza pandemiei de COVID-19, informează AFP.

Localurile care servesc mâncare precum şi restaurantele şi hotelurile sunt autorizate să se redeschidă odată cu intrarea ţării în penultima etapă de relaxare a restricţiilor, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Dan Puric: 'Flăcăii aștia de la conducere au creat o politică de subminare a poporului român'

Toate interdicţiile vizând deplasările în interiorul ţării au fost eliminate, iar bisericile, saloanele de coafură, cinematografele şi muzeele îşi pot redeschide porţile. Până la 50 de persoane se pot reuni în interior şi 200 în exterior.

Însă cei care speră să regăsească atmosfera unui pub irlandez înţesat de lume vor fi dezamăgiţi. Din cauza măsurilor de distanţare socială, clienţii vor fi nevoiţi să stea pe scaune şi li se va permite să rămână doar 1 oră şi 45 de minute în incinta localului.

Cele 7.000 de baruri din Irlanda şi-au închis porţile în ajunul Sărbătorii Sfântului Patrick, marcată în mod tradiţional de festivităţi animate, cu două săptămâni înainte de perioada de izolare la domiciliu decretată în 28 martie.

Citește și: Sărbătoare mare - Sfinţii Petru şi Pavel, patronii spirituali ai penitenciarelor. Ce spune tradiția populară că se întâmplă de Sînpetru

Opiniile publicului în ceea ce priveşte redeschiderea sunt divizate.

''Există o anumită cerere din partea populaţiei de a reveni în baruri, amestecată cu un sentiment normal de anxietate'', a declarat Padraig Cribben din partea Federaţiei viticultorilor din Irlanda.

Organizaţiile reprezentative din acest sector estimează că aproximativ 2.000 de baruri îşi vor redeschide luni porţile, în timp ce restul vor aştepta etapa finală a relaxării restricţiilor, din 20 iulie.

Citește și: Medicul Virgil Musta avertizează: 'Asistăm deja la valul doi în România'

Irlanda a înregistrat 1.735 de decese asociate pandemiei de coronavirus, potrivit datelor comunicate duminică de Ministerul Sănătăţii. În perioada de vârf a epidemiei, au fost înregistrate 77 de decese într-o zi, la mijlocul lunii aprilie, după care bilanţul a scăzut la sub 10 în iunie, ceea ce a presat guvernul să-şi accelereze ''foaia de parcurs'' iniţială a relaxării restricţiilor.

Aproape toate restricţiile urmează să fie ridicate în iulie şi nu în august cum fusese prevăzut iniţial.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.