Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Baschetbalista Miranda Ayim şi căpitanul echipei de rugby în şapte, Nathan Hirayama, vor fi purtătorii de drapel ai delegaţiei Canadei la Jocurile Olimpice

canada

Baschetbalista Miranda Ayim şi căpitanul echipei de rugby în şapte, Nathan Hirayama, vor fi purtătorii de drapel ai delegaţiei Canadei la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Tokyo, a anunţat, luni, Comitetul Olimpic Canadian, citat de Reuters.

Jocurile de la Tokyo (23 iulie-8 august) vor marca a treia şi ultima participare olimpică pentru Ayim, care a reprezentat Canada în ultimii 15 ani la nivel internaţional, fiind componentă a echipei care a cucerit aurul pe teren propriu în 2015, la Jocurile Panamericane.

''Mă simt extraordinar de onorată să conduc echipa Canadei alături de Nathan la Ceremonia de deschidere şi să reprezint nu numai colegii sportivi din Team Canada, dar şi o echipă mai mare a Canadei, întreaga noastră naţiune'', a declarat Ayim, care anterior anunţase că se va retrage din activitate după Tokyo.

Canada, a patra clasată în baschetul feminin mondial, va începe cursa către prima sa medalie olimpică pe 26 iulie, contra Serbiei.

Hirayama, debutant la Jocurile Olimpice, a fost un membru cheie al echipei de rugby în şapte a Canadei de când a fost inclus prima oară, în 2006, la vârsta de 18 ani.

Nathan Hirayama a participat la trei ediţii ale Jocurilor Panamericane care au inclus rugby în şapte, cucerind două medalii de aur şi una de argint. La Tokyo, echipa masculină de rugby în şapte a Canadei va participa pentru prima oară la Jocurile Olimpice.

''Am privit Jocurile Olimpice întreaga viaţă şi înţeleg onoarea şi privilegiul care vine din faptul că sunt portdrapel'', a afirmat Hirayama. ''Este ceva la care nici nu am visat'', a mai spus el.

Echipa de rugby în şapte a Canadei va debuta la JO 2020 pe 26 iulie, când va înfrunta vicecampioana olimpică Marea Britanie, precum şi campioana olimpică Fiji.

Canada va trimite 371 de sportivi la Jocurile de la Tokyo, ceea ce reprezintă cea mai mare echipă canadiană la Jocuri de la ediţia din 1984, de la Los Angeles, conform agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.