Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Baschetbalistul sloven Luka Doncic va plăti funeraliile victimelor masacrului dintr-o şcoală din Belgrad

Baschet

Baschetbalistul sloven Luka Doncic, starul echipei americane Dallas Mavericks (NBA), a cărui familie este parţial originară din Serbia, s-a angajat să plătească funeraliile victimelor masacrului în care şi-au pierdut viaţa nouă persoane, dintre care opt copii, într-o şcoală din Belgrad, a anunţat, joi, ESPN, citată de AFP, potrivit Agerpres.

Conducătorul de joc de 24 de ani, selecţionat de patru ori în All-Star Game, doreşte să finanţeze şi măsurile de susţinere psihologică pentru copiii şi personalul şcolii care au supravieţuit acestei drame, a precizat canalul de televiziune, citând un purtător de cuvânt al fundaţiei jucătorului.

''Vă aduc toată susţinerea mea în această perioadă dificilă. Prin intermediul fundaţiei mele, explorez toate căile de a susţine pe termen scurt şi lung elevii, familiile şi pe toţi cei afectaţi de tragedia de la şcoala elementară 'Vladislav Ribnikar'. Acest atentat tragic din Serbia şi pierderea de vieţi, mai ales ale unor copii nevinovaţi, îmi rup inima'', a transmis Doncic prin intermediul reţelelor sociale.

Un agent de pază şi opt elevi, şapte fete şi un băiat, cinci dintre victime având 14 ani, două 12 ani şi una 13 ani, au fost ucişi cu arme de foc de un elev de 13 ani, Kosta Kecmanovic, într-un atac petrecut miercuri la şcoala elementară "Vladislav Ribnikar". Kecmanovic a fost arestat ulterior. Printre victime s-a aflat şi fiica de 13 ani a antrenorului echipei masculine de volei SCM Zalău, Dragan Kobiljski.

Şi baschetbalistul sârb Nikola Jokic (Denver Nuggets) s-a exprimat în legătură cu tragedia de la Belgrad.

''Sunt dezolat pentru ce trebuie să trăiască aceste familii. Nu-mi aduc aminte de un alt eveniment de acest gen petrecut în Serbia'', a transmis pivotul de 28 de ani, originar din Sombor, la mai puţin de 200 km de Belgrad.

Cei doi baschetbalişti s-au exprimat înainte de petrecerea unui al doilea incident tragic, joi, un atentat cu armă automată în oraşul Mladenovac, la sud de Belgrad, încheiat cu opt morţi şi 10 răniţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.