Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Baseball Festival, sâmbătă, în București

jugssports.ro
roberto clemente baseball

A doua ediţie a Baseball Festival, în care se vor confrunta naţionalele de baseball ale României, Moldovei, Bulgariei şi ​o selecţionată a Statelor Unite ale Americii​,​reprezentată de militarii staţionaţi la baza militară Mihail Kogălniceanu, va avea loc sâmbătă, la Complexul Cultural Studenţesc TEI din Bucureşti. Intrarea este liberă, iar evenimentul va fi deschis de ​o demonstraţie de tip ​All ​Star ​Game, ​cu echipe formate din jucători ale celor patru state, scrie news.ro.

Evenimentul va avea loc de la ora 11:00.

Baseball Festival promite spectacol ​de tip ​american, concursuri cu premii​ pentru spectatori, food corner​​, iar cei prezenţi vor putea lua contact cu mingea şi ​cu echipamentul de baseball, vor arunca la ţintă şi se vor ​intâlni cu jucatori ​din echipele prezente, potrivit Ambasadei SUA la Bucureşti.

Este a doua oară cand soldaţii din baza americană de la Mihail Kogalniceanu vor fi prezenţi la Bucureşti pentru o astfel de competitie. Anul trecut, prima ediţie a Baseball Festival a avut aproximativ 1.500 de spectatori, printre care s-au numărat şi campionii olimpici Gabriela Szabo şi Mihai Covaliu. Tricolorii s-au impus cu 6-4 în faţa echipei Statelor Unite ale Americii reprezentată de militarii staţionaţi la baza militară Mihail Kogălniceanu. ​La eveniment au participat şi vedete din MLB (liga profesionistă de baseball din SUA), precum şi fiica celebrului Jackie Robinson, primul sportiv de culoare acceptat în liga profesionistă americană.

Citește și: Mihaela Buzărnescu va juca sâmbătă la dublu feminin, alături de Irina Begu şi împotriva Anei Bogdan cu Kaitlyn Christian

Baseballul este un sport în creştere în România, existând în prezent peste 20 de cluburi în diverse zone din ţară.

Spectacolul face parte din proiectul Jackie Robinson care promovează ​parteneriatul dintre Statele Unite ale Americii şi România din ultimii 100 de ani şi este organizat de ​Ambasada SUA în Romania, Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative - SNSPA şi Federaţia Română de Baseball şi Softball.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.