Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Basescu, atac la Mihai Gadea

basescu

Fostul președinte Traian Băsescu a declarat, joi, că afirmațiile privind o implicare a lui Marian Vanghelie în strângerea de semnături pentru campania fiicei sale, Elena Băsescu, la europarlamentarele din 2014, nu sunt altceva decât "o poveste" spusă de "delatori". In aceasta categorie l-a incadrat si pe jurnalistul "raspopit" Mihai Gadea.

"Știți cumva cine i-a cerut (să strângă semnături pentru Elena Băsescu — n.r.), știți cumva cine i-a cerut ? Am văzut și eu declarația și am văzut o poveste exact ca aceea cu răspopitul de la Antena 3 care spunea cum treceam eu cu barca peste lacul Floreasca, secat de altfel, în care se fac lucrări. Exact același tip de poveste am văzut-o legată de semnăturile pentru fiica mea. Că ar fi costat 15 lei semnătura. Vă dați seama ce înseamnă asta, trei euro și vreo patruzeci de bani. Păi, dați-mi un colț de stradă, dați-mi liste că semnez și eu pentru trei euro semnătura. Semnez pentru oricine. Mi se pare că s-a ajuns la un nivel de stupizenie maxim", a declarat fostul președinte, întrebat despre afirmațiile făcute de principalul denunțător al lui Marian Vanghelie, potrivit cărora i s-a fi cerut de către primarul Sectorului 5 să strângă semnături în 2014 pentru candidatura la europarlamentare a fiicei sale, Elena Băsescu.

Băsescu a adăugat că afirmațiile privind strângerea de semnături pentru fiica sa nu sunt făcute de procurori, ci de "delatori". "Nu doamnă, spun delatorii. Cei de teapa răspopitului și a altora. Doamnă, nu-i răspopit Gâdea ? Nu ați transferat bani din Crescent, banii Securității, în trustul lui Voiculescu", a răspuns el la remarca unei jurnaliste că afirmațiile privind-o pe Elena Băsescu ar fi făcute de procurori.

Fostul europarlamentar Elena Băsescu a respins, joi, informațiile publice potrivit cărora Marian Vanghelie, primarul sectorului 5, aflat în arest preventiv într-un dosar de corupție, ar fi strâns semnături pentru candidatura sa la alegerile pentru Parlamentul European din 2014. Elena Băsescu a reamintit, totodată, că nu a candidat la alegerile europarlamentare din 2014.

Omul de afaceri Marin Dumitru a declarat că Marian Vanghelie i-a cerut în anul 2014 să strângă semnături pentru candidatura Elenei Băsescu la alegerile europarlamentare, se arată în motivarea sentinței prin care magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție au dispus arestarea preventivă a primarului sectorului 5.

"Cu referire la altă sumă plătită cash, Dumitru Marin a relatat că în anul 2012, când fiul inculpatului și-a serbat majoratul, i-a dat aproximativ 95.000 euro cash, iar în primăvara anului 2014 inculpatul i-a cerut să strângă 10.000 de semnături pentru candidatura la alegerile europarlamentare a Elenei Băsescu, banii necesari acestei activități fiind scăzuți din comisionul ce-i era cerut, (...) suma plătită pentru cele 9.000 semnături strânse fiind de câte 15 lei/semnătură", se arată în documentul citat.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.