Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Băsescu atacă demagogia ideii 'să mâncăm românește': Hipermarketurile nu se aprovizionează de pe marginea drumului'

Octav Ganea / http://inquamphotos.com/
basescu

Fostul președinte Traian Băsescu a explicat în direct la RomâniaTv, motivul prețurilor aberante ale legumelor și fructelor de pe piață. Băsescu susține că hypermarketurile sunt aprovizionate cu legume și fructe din import care sunt mai ieftine decât cele românești. În opinia fostului președinte al României, între producători și punctele de desfacere intervin intermediarii care ridică prețurile de achiziție ale produselor românești peste cele din import. Așa se face că hypermarketurile sunt aprovizionate cu produse aduse din Turcia sau Polonia la prețuri astronomice, care oricum sunt mai mici decât cele dictate de speculanții produselor autohtone.

Citește și: Guvernul Orban pregătește măsuri pentru revenirea angajaților la serviciu! În aceste condiții, românilor nu li se va permite accesul la locul de muncă

"Pe de-o parte strigăm 'produse românești', iar când ies intermediarii cu ele la piață - că ăștia nu sunt producătorii, ci intermediarii - deci când cu produsele românești la piață ies la niște prețuri de trei ori mai mari decât roșiile din Polonia sau din Turcia. Asta pentru că nu ne-am putut dezvolta un sistem de depozite pentru legume, fructe și zarzavaturi, dintr-un motiv simplu și aici îi avertizez pe demagogii care spun 'să mâncăm românește' , ca pe ăla de mânca roșia de-i curgea zeama pe cămașă, pe Dragnea, nu vom mânca zarzavaturi românești din marile hypermarketuri atâta timp cât producătorii nu se vor asocia pentru ca Uniunea Europeană să le finanțeze depozite de legume și fructe, din care să vină marile lanțuri comerciale, să se aprovizioneze având pe marfă ștampila de la Direcția sanitară că marfa este bună pentru consum. Nu putem mânca românește atâta timp cât producătorul român pune marfa pe marginea drumului. Niciodată hypermarketul nu se va aproviziona de pe marginea drumului", a declarat Traian Băsescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.