Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Basescu: Avem o problemă cu rezerviştii, foarte mulţi sunt plecaţi în strainatate

basescu-suparat1

"S-a pus problema unei analize a capacitatii noastre de a chema rezervistii sub arme, daca ar fi nevoie. Avem o mare problema aici, pentru ca foarte multi rezervisti sunt la munca în Spania, în Italia, în Germania. Deci este un subiect pe care CSAT îl va analiza în perioada urmatoare, el a facut subiect de discutie în ultimul CSAT", a spus seful statului, la Adevarul Live

Presedintele a spus ca "va trebui sa ne refacem capacitatea de a ne aduce rezervistii sub arme, daca este nevoie" si a mentionat ca guvernele vor trebui sa înteleaga ca este un imperativ cresterea capacitatii de lupta a armatei române.

Traian Basescu a mai declarat ca este clar ca se fac investitii, ele fiind mai putin publice.

"Se cumpara avioane Spartan, al saptelea urmeaza sa soseasca, se termina programul Piranha cu noile masini de lupta (...) s-au dat avansurile pentru avioanele F-16, fie ele si mâna a doua. Deci se fac niste eforturi", a comentat Basescu.

Potrivit sefului statului, România mai are un mare avantaj, si anume o armara instruita în teatrele de operatii.

"Avem o armata cu trupa instruita. (...) Românii n-ar trebui sa fie extrem de îngrijorati de starea armatei, pe de alta parte, în mod categoric, România trebuie sa-si mareasca efortul de dotare a armatei", a explicat presedintele.

El a tinut sa precizeze ca armata româna nu este atât de nedotata, cum vor unii sa spuna, dar este clar ca România trebuie sa investeasca mai mult în noile tehnologii necesare, precum mai multe avioane de vânatoare, mai mult armament pentru infanterie si o dotare mai consistenta a fregatelor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.