Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Băsescu - căpitan de vapor mare și președinte de țară mică

revista presei

Digi24:

După atacul dur al președintelui Traian Băsescu la adresa celor doi candidați la alegerile prezidențiale, Klaus Iohannis și Victor Ponta, jurnalistul Emil Hurezeanu a declarat că acesta „este un război neoportun”. „A avut niște calificative foarte tari, foarte neprobate. Asta cu agentul mai crea un fel de potecă, un luminiș. E foarte complicat să mai creezi un suspans, când îi numești mincinoși sau oportuniști”, a spus Hurezeanu. „Nu sunt noutăți, dar domnul Băsescu și-a grupat, și-a compactat țintele. Iohannis și Ponta. Corupți, mincinoși și oportuniști. Sunt două probleme: sunt primii doi candidaț cu șanse în alegeri, potrivit sondajelor. Unul din ei va fi președinte. Suntem cu 20 de zile înaintea primul tur. Este un război neoportun, întârziat. Domnii Iohannis și Ponta or fi oportuniști, dar domnul Băsescu e clar neoportun. Dacă ar fi fost vorba numai despre ei încă o puteam pune la capitolul „președinte îngrijorat caut ieșire la mare fără viitor președinte și contracandidat”, dar pledoaria pentru doamna Udrea creează o lipsă mare de echilibru. E o lipsă de adecvare, se pregătește să plece. Unul dintre cei înfierați de Traian Băsescu va fi președinte. Nu cred în teoria că Băsescu îl avantaja pe un al treilea candidat, care nu era Elena Udrea. Alegerile îndreaptă vapoarele mari. Domnul Băsescu știe treburile acestea pentru că a fost și căpitan de vapor mare și președinte de țară mică”, a spus jurnalistul Emil Hurezeanu.

România Liberă:

Trecerea a două importante spitale Căi Ferate (CF) din proprietatea Ministerului Transporturilor în cea a consiliilor județene din Cluj și Sibiu ridică numeroase semne de întrebare cu privire la interesele imobiliare care se ascund în spatele acestor decizii. Unitățile medicale unde sunt controlate și avizate persoanele care lucrează în zone esențiale precum siguranța transporturilor ar urma să devină doar niște secții ale spitalelor județene din Sibiu și Cluj, mutare prin care mai multe clădiri din centrul celor două orașe vor fi golite și cel mai probabil vândute.

RFI:

 

Atribuirea premiului Nobel pentru economie francezului Jean Tirole este de naturǎ sǎ-i mai tempereze pe "declinologii de profesie". Mai multe declaraţii în acest sens au fost fǎcute la Paris, inclusiv de premierul Manuel Valls, dupǎ ce luni 13 noiembrie s-a încheiat sezonul premiilor Nobel pe 2014, cu un succes nesperat pentru Franţa. In materie de "declinologie" Franţa dispune de o armatǎ întreagǎ de aşa-zişi specialişti. Iar cǎrţile şi eseurile pe tema declinului inevitabil al Franţei ţin aproape de un "sport naţional". Nu de puţine ori de altfel mulţi responsabili politici, fie de stînga, fie de dreapta, criticǎ aceastǎ formǎ de auto-flagelare şi efectele nefaste pe care o are asupra moralului francezilor. Cele douǎ premii Nobel acordate anul acesta indirect Franţei, cel pentru literaturǎ care i-a revenit lui Patrick Modiano şi cel pentru economie care i-a revenit lui Jean Tirole, pun însǎ în luminǎ cu totul altceva: mai precis faptul cǎ energiile creative şi reflexive ale Franţei nu s-au epuizat.

 

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.