Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Băsescu dă lovitura în Republica Moldova: Președinte de onoare al unui nou partid/ UPDATE

traian basescu maria basescu juramant moldova

Traian Băsescu participă duminică, la Chișinău, la primul congres al Partidului Unității Naționale (PUN). Fostul președinte al României este invitat special și va susține un discurs în fața delegaților partidului. Congresul PUN se va desfășura la hotelul Radisson Blu.

Vezi şi: EXCLUSIV - Probleme cu moţiunea de cenzură: Voturi în plus pe care nu le poate explica nimeni/ VIDEO

Surse politice au precizat, pentru stiripesurse.ro, că Traian Băsescu urmează să fie ales președinte de onoare al Partidului Unității Naționale. Deși președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a semnat un decret de retragere a cetățeniei moldovenești a lui Traian Băsescu, cazul se judecă încă în instanțele de peste Prut, fostul președinte al României având încă dublă cetățenie.

UPDATE: Traian Băsescu a devenit oficial președinte de onoare al PUN. De asemenea, deputatul PMP Constantin Condreanu va fi prim-vicepreședinte al PUN.

Partidul Unității Naționale a fost înregistrat săptămâna trecută la tribunal și este condus de fostul Ministru al Apărării din Moldova, Anatol Șălaru, care s-a remarcat ca fiind unul dintre cei mai mari susținători ai integrării în Nato a Moldovei. PUN își propune să devină principala forță de dreapta și să coaguleze în jurul său toate mișcările unioniste. Liderul său a declarat într-un interviu acordat presei moldovene, zilele trecute că formațiunea sa este ” un partid românesc, unionist şi promovăm integrarea în spaţiul euro-atlantic. În acelaşi timp, împărtăşim valorile creștin-democrate: morala creştină, patriotism luminat, dreptate socială, solidaritate, subsidiaritate”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.