Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Băsescu dă sfaturi: Cum ar vrea să fie anchetată propria alegere

basescu parlament

Plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului va vota proiectul de Hotărâre privind modificarea şi completarea articolului 9 al Regulamentului activităţilor comune ale Camerei Deputaţilor şi Senatului. Prin această hotărâre se introduce obligativitatea prezentării la audieri la comisiile parlamentare a oricărui angajat al instituțiilor statului.

Vezi și: Război TOTAL în Parlament: PNL atacă cu toate forțele la Curtea Constituțională

Modificarea vizează obligarea șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, de a se prezenta la audieri la o viitoare comisie specială de anchetă parlamentară cu privire la o posibilă fraudare a alegerilor prezidențiale din 2009. Traian Băsescu s-a exprimat împotriva acestei modificări, pentru că obligativitatea ar fi neconstituțională. În schimb, fostul președinte propune eliminarea interdicției ca o comisie parlamentară să desfășoare o anchetă paralelă cu organele de urmările penală.

„Exagerarile vor fi in detrimentul credibilității Parlamentului. Sugestia mea este să îndepărtați din orice regulament interdicția ca o comisie parlamentară să își continue activitatea, dar nu creați obigativități deja interzise de CCR”, a afirmat Băsescu.

„Dacă vreți să-l faceți pe Geoană președinte retroactiv, să știți că nu va funcționa”, a mai afirmat liderul PMP, care s-a referit și la ceasurile pe care Geoană le-ar fi primit de la Vanghelie, numindu-l pe fostul său contracandidat „președintele pendulă”.

 

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.