Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Băsescu desfiinţează 'succesul' României la NATO: 'Iohannis a fost degeaba'

Fostul preşedinte Traian Băsescu reacţionează dur la declaraţiile lui Klaus Iohannis, care a prezentat rezultatele summitului NATO de la Varşovia ca o mare victorie a României.

"Cred că domnul Iohannis este în euforia neînţelegerii concluziilor acestui summit. Nu înţelege de ce a fost acolo. Eu îi spun că a fost cam degeaba. România a avut două proiecte: o unitate navală la Marea Neagră, sub comanda NATO, ceea ce nu s-a întâmplat, şi să aibă acelaşi tratament ca ţările baltice, ceea ce iar nu s-a întâmplat", a declarat Băsescu la RTV.

Vezi şi: Summitul NATO, la final. Iohannis anunţă ce a obţinut România

Potrivit fostului şef de stat, România este dezavantajată pentru că în ţările baltice se vorbeşte despre batalioane de luptă, iar la noi se vorbeşte despre brigadă de antrenament. "Deci nu avem acord. Înseamnă că în ţările baltice se detaşează patru batalioane tactice de lupta, iar la noi va fi o brigadă formată din 2000 de militari romani", a mai afirmat Băsescu.

Traian Băsescu susţine că prezentarea situaţii ca o victorie s-a datorat unei "confuzii în capul decidenţilor români". "Mă refer la declaraţia neghioabă a preşedintelui României. Nu a făcut decât să-şi pună propriile trupe sub steag NATO", a precizat fostul preşedinte.

Băsescu este de părere că România ar fi putut obţine mai mult doar dacă declanşa discuţiile din 2015, de când le-au declanşat polonezii. În schimb, "noi ne-am trezit prin martie anul acesta că vrem ceva", a declarat fostul preşedinte al României.

Vezi şi: Guvernul şi Parlamentul României, criticate într-un raport al Guvernului SUA

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.