Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Băsescu dezvăluie adevăratele mize ale fuziunii PMP-UNPR: Bani, sedii şi alegeri

steriu basescu

Ziua de marţi, 12 iulie, a adus una dintre surprizele politice ale anului 2016: fuziunea PMP-UNPR. Abia miercuri, 13 iulie, Traian Băsescu, liderul unic al noului PMP, a dezvăluit mizele concrete ale fuziunii.

Fostul preşedinte a explicat la RTV că, în urma fuziunii, PMP trece de 50 de consilieri judeţeni, o condiţie pentru a deveni partid subvenţionat de stat. Dacă va obţine 5% la alegerile de la sfârşitul anului, PMP va fi conectat la banii publici.

O altă miză concretă este reprezentată de sediile UNPR. "UNPR are o infrastructură excepţională. Organzaţiile noastre se întâlnesc în parc", a declarat Băsescu.

A treia miză a fuziunii este formarea unor grupuri parlamentare. "UNPR are o zestre foarte importantă: parlamentarii veniţi din PPDD. Vom constitui grup parlamentar, care ne va permite să avem oameni în secţii la alegerile parlamentare", a mai precizat liderul PMP.

Întrebat cum va colabora cu oamenii veniţi din UNPR, după ce i-a numit la un moment dat "trădători", Băsescu a explicat: "În politică se pot spune foarte multe lucruri. Dacă aş ţine cont de tot ce mi s-a spus mine, nu aş mai putea face politică, aş sta numai cu soţia."

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.