Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Băsescu îl face praf pe Augustin Lazăr: 'Un fel de politruc al procuraturii'

Inquam Photos / Octav Ganea
Augustin Lazar

Fostul preşedinte Traian Băsescu lansează un atac dur la adresa procurorului general al României Augustin Lazăr, după ultimele declaraţii ale acestuia cu privire la modificarea legilor justiţiei care ar afecta independenţa justiţiei. Băsescu susţine că procurorii şi avocaţii ar trebui să fie egali, pentru a avea şanse egale în instanţă.

"Mai avem aici un agitat. Un fel de politruc al procuraturii. Afirmă că procurorii îşi vor pierde independenţa dacă ordonator principal de credite va fi Ministerul Justiţiei. Minciuna mai mare nu am auzit", a afirmat Băsescu, amintind faptul că judecătoriile, tribunalele şi curţile de apel au tot ministerul ca ordonator principal de credite. "Aţi auzit de vreo instanţă sugrumată financiar? Nu se poate merge atât de jos. Dânsul s-a băgat de dragul de face politică. O prostie", a mai declarat fostul preşedinte, la B1 TV.

Vezi şi: Ambasadorul SUA aruncă 'argumentul suprem': Rusia ar profita de modificarea legilor justiţiei

Vezi şi: Cine a modificat, de fapt, statutul procurorilor şi judecătorilor. Câte amendamente au avut CSM şi opoziţia

"Sau faptul că se realizează o secţie specială care să îi ancheteze pe procurori. Spune că procurorii sunt hărţuiţi. Se bagă de dragul de a se băga, de a a face politică şi de a demonstra nu ştiu cui loialitatea dânsului faţă de cauză. Ce cauză, domnule Lazăr?", a mai declarat Băsescu.

Fostul preşedinte s-a referit la răspunderea magistraţilor şi la faptul că procurorii mare vor greşi vor plăti. "Aşa e la toţi cei pe care îi inculpă dânşii. La procurori de ce ar fi diferit? Domnul Lazăr s-a băgat degeaba. Mai este un element formidabil, dar nu vreau să dau apă la moară PSD. Agresivitatea procurorului general este greşită şi din alt motiv: este scris în Constituţie că guvernul face politica penală. Deci nici preşedintele, nici procurorii, nici judecătorii", a mai explicat Băsescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.