Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Băsescu îl ia în brațe pe Daniel Morar și o atacă pe Kovesi: 'Această doamnă a umilit instituția'

Traian Basescu audiat la ICCJ

Fostul şef al statului, senatorul PMP Traian Băsescu, a afirmat că "DNA a făcut spectacol" în timpul mandatului Laurei Codruţa Kovesi, spre deosebire de perioada în care instituţia a fost condusă de Daniel Morar, când "s-a făcut meserie". 

"DNA este o instituţie de care România are nevoie. În timpul dnei Kovesi, DNA a făcut spectacol. (...) În timpul lui Morar, s-a făcut meserie. (...) Morar nu a folosit pentru el instituţia, pe când această doamnă a umilit instituţia. Din 2015 a ajuns să deprecieze aprecierea pentru DNA, în loc să consolideze aprecierea DNA. Morar a lucrat respectând drepturile fundamentale, neumilind oamenii", a afirmat miercuri seara Traian Băsescu la B1 TV.

Traian Băsescu o AVERTIZEAZĂ pe Laura Codruța Kovesi: 'Imaginile astea nu le pot uita!' / VIDEO


El susţine că procurorul-şef al DNA "va răspunde pentru tratamentul abuziv aplicat femeilor". 

"Când vezi atâtea femei umilite de o femeie, când îţi vezi fiica umilită de o femeie, respect nu poţi să ai pentru acea femeie. (...) Pentru tratamentul abuziv pe care l-a aplicat femeilor, fără nici fel de discernământ, ci doar cu ură şi dorinţă de a face spectacol, pentru asta Kovesi, eu vă spun sigur, mai devreme, mai târziu va răspunde", a adăugat Băsescu. 

Referindu-se la situaţia din DNA după plecarea procurorilor Iorga şi Ţuluş, Băsescu a declarat: "Eu cred că nu va mai vorbi nimeni. Secţia de procurori le-a pus căluşul în gură. (...) A avizat darea lor afară fără să îi asculte. Astăzi i-a trimis pe care încotro, deci este un semnal foarte puternic al Secţiei de procurori din CSM către procurorii din DNA să îşi ţină gurile".

Ministrul Cuc, măsuri DURE pentru constructorii neserioşi:'I-am prezentat premierului listele'-VIDEO


El a mai susţinut că "cel puţin între procurori, dar şi între judecători şi procurori se practică şantajul". 

"Suntem într-o perioadă a şantajului. Sunt pesimist că cineva va mai vorbi. Degeaba a cerut ministrul (n.r. - Justiţiei) evaluare pe o perioadă mai lungă. CSM cu cei 5 năprasnici procurori din Secţia de procurori a aprobat ca inspecţia să facă un control de la 1 ianuarie până acum. Păi cred că perioada dramatică a mandatului dnei Kovesi a fost 2015-2016. Eu am avut un şoc (...) în 2015 când vedeai femei încătuşate", a mai spus Băsescu. 

Întrebat de ce Kovesi nu le-a întocmit dosare fiicei sale şi Elenei Udrea atunci când era şef de stat, Băsescu a răspuns: "Nu ştiu, dar eu nu am discutat cu ea niciodată de dosare. Şi probabil vă spun ceva ce e greu de crezut: nu ştiu dacă în perioada cât a fost procuror general şi un an şi câteva luni cât a fost procuror-şef DNA eu am discutat de cinci ori cu dna Kovesi în birou la mine. Altfel, probabil am fost la unul, două bilanţuri sau la CSM, o vedeam, dar nu am avut cu ea o relaţie de partener".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.