Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Băsescu îl trimite pe Mihalache în Africa. Critici pentru Iohannis

dan mihalache

Traian Băsescu îl critică pe succesorul său pentru că l-a propus pe Dan Mihalache pentru postul de ambasador al României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord. Potrivit fostului preşedinte, actualul şef al Cancelariei Prezidenţiale ar fi potrivit doar ca ambasador într-o ţară africană.

"Dan Mihalache, poate în Africa? Numirea lui Dan Mihalache în funcţia de ambasador al României in Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord este o mare eroare. O argumentare a afirmaţiei ar fi şi prea complicată şi nici n-ar putea fi completă din cauza complexului de interese pe care România le are în relaţia cu Londra. Această relaţie complexă poate fi ţinută la un nivel consistent numai cu un diplomat profesionist, experimentat şi bun cunoscător al intereselor reciproce ale celor două ţări. Numirea politrucului Dan Mihalache în funcţia de ambasador al României la Londra este o mare eroare diplomatică. Dacă tot trebuie să fie ambasador, poate încercăm cu Mihalache undeva prin Africa?", scrie Băsescu pe Facebook.

Criticile lui Băsescu în contextul în care comisiile pentru politică externă ale Camerei Deputaţilor şi Senatului vor audia luni cinci dintre cele 19 persoane propuse de preşedintele Klaus Iohannis pentru a ocupa funcţia de ambasador, în frunte cu Dan Mihalache.

Vezi şi: Noile salarii ale bugetarilor. Cât vor câştiga preşedintele României, parlamentarii şi primarii

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.