Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Băsescu: Iohannis ar trebui să RESPINGĂ cererea de urmărire penală a lui Tobă

iohannis basescu

Traian Băsescu are o poziție surprinzătoare în problema urmăririi penale a fostului ministru de Interne Petre Tobă. Fostul președintele consideră că argumentele prezentate public de DNA sunt subțiri, iar Klaus Iohannis ar trebui să respingă solicitarea de încuviințare a urmăririi penale.

„Strict pe comunicatul DNA, președintele Iohannis ar trebui să respingă cererea de urmărire penală. Mi se pare subțire acuzația că a refuzat să desecretizeze documente. Dar este posibil ca în cele 9 bibliorafturi s-ar putea ca numele lui Tobă să vină în alte combinații decât cele din postura de ministru. E posibil ca DNA să îl fi menajat pe Tobă, având în vedere funcția și vechimea”, a declarat Traian Băsescu la RTV.

Vezi și: STENOGRAME: Doi oficiali de rang înalt, interceptați într-un dosar DNA

Potrivit fostului șef de stat, procurorul de caz dă dovadă de incompetență prin formularea unor asemenea acuzații. "Cred că trebuie avut în vedere şi cât de calificat a fost procurorul care l-a pus sub acuzare pe Tobă. Scuzaţi că îmi permit să pun sub semnul întrebării calificarea unui procuror DNA,(...) dar nu cred că au fost formulate de un procuror cu o bună calificare (...) De şefa DNA au trecut multe dosare cu acuzaţii fanteziste, aşa că nu ar fi o excepţie (...) E o opinie, nu acuz neapărat procurorul. Nu e în regulă o asemenea acuzaţie", a mai spus Traian Băsescu.

Șefa DNA a solicitat joi, 1 septembrie, președintele Iohannis încuviințarea urmăririi penale a ministrului de Interne Petre Tobă (care ulterior a demisionat), în legătură cu săvârşirea infracţiunii de favorizare a făptuitorului, în perioada în care a deţinut funcţia ministerială. Până duminică seara, la ora publicării acestei știri, președintele Iohannis nu a semnat cererea DNA.

Vezi și: Jurnalista care a scos la lumină plagiatul lui Tobă revine cu dezvăluri

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.