Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Băsescu le dă sfaturi lui Cioloş şi Iohannis: 'Ştiu ce vrea Cameron'

traian basescu parchet

Traian Băsescu le dă sfaturi lui Dacian Cioloş şi Klaus Iohannis. Fostul şef al statului spune că ştie deja de ce premierul Marii Britanii, David Cameron vine în România, dar şi care trebuie să fie poziţia ţării noastre la Consiliul European.

”MP atrage atenția că acest consiliu este dedicat politicii externe. În această situație, delegarea participării către premierul Cioloș este inoportună și arată că domnul președinte Iohannis fuge de asumarea răspunderii într-un moment dificil. Acolo ai nevoie de un om cu un mandat extrem de flexibil. Poți să îți atingi obiectivul pe o temă, să ratezi obiectivul pe altă temă, dar trebuie să ai capacitate de negociere. Un premier cu un mandat scris are mici posibilități de negociere”, a explicat Traian Băsescu.

Citeşte şi: Revin legendele: Bellu şi Bitang se întorc la lotul naţional de gimnastică

”Cred că este o greșeală, pentru că există două teme extrem de sensibile. Una este BrExit-ul. Eu știu provestea lui Cameron legat de condițiile pe care vrea să le impună. Una este legată de piața forței de muncă pe care Marea Britanie ar vrea să o limiteze în liberalizare, lucru cu care România nu poate fi de acord. Marea Britanie vrea să solicite dreptul de a nu acorda cetățenilor care vin să lucreze nivelul de suport social pe care îl acorda britanicilor. Este o temă extrem de sensibilă și cel care va reprezenta România trebuie să aibă un mandat foarte puternic din acest punct de vedere pentru a apăra interesele cetățenilor români”, a mai spus liderul Mișcării Populare.

Fostul președinte a precizat și că la reuniunea Consiliului European s-ar putea discuta și despre sistemul automat de repartizare a cotelor de refugiați.

Citeşte şi: HALUCINANT Ce gest a făcut elevul acuzat de terorism când a fost ridicat de mascaţi

”Nu exclud posibilitatea să se discute despre crearea sistemului automat de repartizare a imigranților, iarăși lucru inacceptabil. România trebuie să aibă o opoziție totală față de un astfel de sistem. România trebuie să profite de discutarea subiectului pentru a spune că nu acceptă decât cota zero. Rămân la acest punct de vedere: s-a făcut o eroare când s-a acceptat de către România principiul cotelor. Această poziție trebuie reînnoită cu o poziție tranșată a României”, a mai spus Traian Băsescu.

Citeşte şi: Au recitat o poezie de la Biserică şi le-au luat copiii: Drama trăită de un român în Norvegia / FOTO

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.