Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Basescu mai trimite o lege pentru reexaminare la Parlament

basescu
c., cererea de reexaminare asupra Legii privind aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 110/2013 pentru completarea Legii nr. 41/1994 privind organizarea şi funcţionarea Societăţii Române de Radiodifuziune şi Societăţii Române de Televiziune. Prin acesta modificare a legii de organizare si functionare a SRR si SRTV cele doua birouri permanente ale Senatului si Camerei Deputatilor primeau posibilitatea sa numeasca un presedinte-director general interimar pe o perioada de 60 de zile.

Vă transmitem textul integral al cererii:

____________________

Bucureşti, 12 mai 2014




Domnului Călin Popescu-Tăriceanu, Președintele Senatului În temeiul Articolului 77 alineatul (2) din Constituţia României, republicată, formulez următoarea CERERE DE REEXAMINARE asupra Legii privind aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 110/2013 pentru completarea Legii nr. 41/1994 privind organizarea şi funcţionarea Societăţii Române de Radiodifuziune şi Societăţii Române de Televiziune

Motivele cererii sunt următoarele:

Legea are ca obiect aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 110/2013 pentru completarea Legii nr. 41/1994 privind organizarea şi funcţionarea Societăţii Române de Radiodifuziune şi Societăţii Române de Televiziune. 

Potrivit acestei reglementări, în situaţia în care plenul Camerelor reunite ale Parlamentului nu se întruneşte din lipsă de cvorum legal, birourile permanente ale Senatului şi Camerei Deputaţilor numesc un director general interimar al societăţii pe o perioadă de 60 de zile. Atrag atenţia asupra faptului că numirea unui interimar pentru conducerea Societăţii Române de Radiodifuziune şi Societăţii Române de Televiziune de către birourile permanente ale celor două Camere fără menţionarea expresă a numărului maxim de interimate care pot fi votate este de natură să afecteze independenţa editorială a preşedintelui-director general al Societăţii Române de Radiodifuziune şi, respectiv, al Societăţii Române de Televiziune.

În îndeplinirea atribuţiilor pe care le au, Societatea Română de Radiodifuziune şi Societatea Română de Televiziune trebuie să respecte principiile ordinii constituţionale din România şi, de aceea, pentru a-şi îndeplini aceste atribuţii televiziunea şi radioul public necesită un management stabil şi independent. Or, prin aceste modificări legislative, se creează premisele unei instabilităţi şi ale unei lipse de independenţă a preşedintelui-director general.

Având în vedere competenţa legislativă exclusivă a Parlamentului, vă solicităm reexaminarea Legii privind aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 110/2013 pentru completarea Legii nr. 41/1994 privind organizarea şi funcţionarea Societăţii Române de Radiodifuziune şi Societăţii Române de Televiziune.

TRAIAN BĂSESCU PREŞEDINTELE ROMÂNIEI




____________________

Departamentul de Comunicare Publică 12 Mai 2014

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.